Rezultatele testelor de laborator la televizoarele Samsung sunt înşelătoare? Ce spune compania despre acuzaţiile care i se aduc

01 Oct 2015
Rezultatele testelor de laborator la televizoarele Samsung sunt înşelătoare? Ce spune compania despre acuzaţiile care i se aduc
În plin scandal pe tema înşelătoriilor pe bandă rulantă din partea companiilor auto, presa occidentală afirmă că şi unele modele de televizoare produse de Samsung, comercializate în Europa, ar consuma mai multă energie decât în timpul testelor de laborator. Informaţia, difuzată de The Guardian, face referire la o serie de verificări independente din partea grupului Complian TV, finanţat de Uniunea Europeană.

Testele ar fi evidențiat că funcţia de reglaj al luminozității televizoarelor Samsung, care reacţionează în funcție de dinamica imaginilor, are ca efect reducerea strălucirii ecranului şi a consumului de energie în condiţii de testare stabilite de normele europene. 

Verificarea eficienței energetice implică rularea unei succesiuni rapide de conţinut video constând în show-uri TV înregistrate, redarea conținutului unor DVD-uri şi transmisiuni în direct, potrivit The Guardian.
În schimb, în condiții reale s-a constatat că nu există reduceri ale consumului de energie, acest fapt conducând implicit la mărirea facturilor și la creșterea emisiilor de dioxid de carbon, apărute pentru producerea energiei consumate, scrie The Guardian.

“Respingem categoric acuzațiile conform cărora rezultatele testelor de laborator în cazul Smart TV-urilor Samsung sunt înșelătoare", se arată într-o reacţie a companiei Samsung la apariţia acestor informaţi pe piaţă.

"Motion Ligting nu este o setare care se activează doar în timpul testelor de conformitate.

Dimpotrivă, este o setare implicită care funcționează atât în laborator cât și acasă. Este o funcție inovatoare care se activează automat în momentul în care televizorul a fost instalat acasă și rămâne activă oricând este utilizat modul standard de vizionare.

Motion lighting face parte dintr-o serie de funcții dezvoltate special pentru a reduce impactul pe asupra mediului. Ne mândrim cu aceste tehnologii și ne dorim să continuăm să inovăm în acest domeniu”, explică Samsung într-un comunicat remis mariustuca.ro. (M.C)

 

 

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră