Cât de sigur e să-ţi încarci telefonul noaptea

06 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cât de sigur e să-ţi încarci telefonul noaptea

În schimb, trebuie să încetezi să-ţi subestimezi telefonul. Până la urmă sunt smartphonuri. Majoritatea telefoanelor moderne sunt destul de înţelepte ca să ştie când au bateria plină şi să taie alimentarea cu energie când  baterie este încărcată 100%.

Deşi va înceta să se încarce când bateria e plină, telefonul se va mai alimenta ocazional cu o cantitate mică de energie pentru a se menţine la capacitate maximă. Dacă laşi telefonul conectat la o sursă de energie, acesta nu se va autoaprinde şi nici bateria sa nu se va transfoma în gelatină, dar sunt câteva lucruri pe care trebuie să le eviţi. 

Supraîncălzirea, conexiunile nesupravegheate, reprezintă adevărata problemă atunci când vrei ca bateria telefonului tău să aibă viaţă lungă. Ca atare, trebuie să iei orice măsură de protecţie în timp ce-l pui la încărcat şi să fii sigur că e aşezat pe o suprafaţă plană, tare.

Culcuşind telefonul pe un covor de pluş sau pe o pernă atunci când îl încarci nu faci altceva decât să-l încingi, iar bateria sigur nu-şi doreşte asta. Oricum e mai mai bine decdât să te trezeşti la 2 noaptea şi să-l scoţi din priză, nu-i aşa? 

 

Alte stiri din Gadget

Ultima oră