Pentru a lupta împotriva celor circa 7.000 de bacterii prezente pe ecranele telefoanelor noastre mobile, o companie a decis să creeze o sticlă specială, echipată cu o tehnologie antibacteriană, relatează lci.tf1.fr.
Nici mai mult, nici mai puțin de 7.000 de bacterii ar fi prezente pe telefoanele noastre mobile, susțin specialiștii. Mai mult decât pe o chiuvetă dintr-o toaletă sau pe bara de la metrou! Dacă tot atingem telefonul de câteva zeci de ori, și bacteriile se instalează pe taste și pe ecrane.
Pentru a lupta contra acestora, un producător de sticlă a decis să realizeze un material dotat cu o tehnologie antibacteriană. Deja utilizată de numeroși producători de telefoane, Gorilla Glass va căpăta o versiune antimicrobiană.
”Sticla va avea un agent antibacterian, ioni de argint, care este încorporat pe suprafața sa, pentru o activitate susținută”, explică un reprezentant al companiei Corning, care a realizat acest ”remediu” contra bacteriilor.
Tehnologia cea nouă ar urma să elimine până la 99% dintre bacterii.
De bun augur, mai ales că se știe că printre cele prezente pe telefoanele noastre se pot afla unele chiar periculoase, precum Escherichia coli, salmonelele, streptococii sau chiar Stafilococul auriu.
La ora actuală, un singur fabricant de smartphone-uri a instalat acest tip de sticlă pe telefoanele pe care le produce: chinezii de la ZTE. Terminalul, dotat cu Gorilla Glass, va fi comercializat la începutul lui august la prețul de 450 de dolari, scrie sursa citată.
Tehnologia ar putea fi preluat și de alte mărci și dezvoltată pe alte terminale, deoarece Corning a precizat că sticla sa va fi adaptată și la computere, tablete sau ceasuri inteligente.