„Ceburașka”, apărut în cinematografe de la 1 ianuarie, un film pentru copii despre aventurile unui animal amuzant cu urechi mari, cunoscut de generații de ruși datorită desenelor animate sovietice, a devenit cel mai mare succes din cinematografia rusă, scrie Le Parisien
A depășit în opt zile 3,082 miliarde de ruble (41,3 milioane de euro), batând astfel precedentul record național stabilit în urmă cu trei ani de comedia „Serf”, a anunțat marți site-ul specializat EAIS. Este învins până acum la box office-ul rusesc doar de „Avatarul” lui James Cameron, care a adus în jur de 3,6 miliarde de ruble.
Comedia de familie despre idolul copiilor sovietici care a venit „dintr-o țară îndepărtată cu portocale” a avut și participarea studioului de animație Soyuzmultfilm, „leagănul” desenului animat, precum și canalele Rossiya-1 și STS.
În film, acțiunea are loc la Soci, pe malul Mării Negre, unde Ceburașka este adus de o tornadă, alături de tone de portocale. Acolo îl întâlnește pe Ghenadi, un grădinar cu un comportament adesea ostil, demn de un crocodil. Datorită acestei întâlniri, totul se schimbă în viața lui Ghenadi: el reușește în sfârșit să-și îmbunătățească relația cu fiica sa, producător de ciocolată, o ajută să-și salveze micul magazin în fața unei tentative de preluare de către o mare fabrică de ciocolată și își găsește prieteni și bucuria de a trai.
În filmul înregistrat la Moscova și sudul Rusiei cu ajutorul tehnologiilor digitale, au fost folosite 6 tone de portocale, potrivit producătorilor.
„Uneori, pentru a întoarce soarele și zâmbetele în lumea adulților, este nevoie de un mic erou cu urechi lungi”, spune compania de producție Yellow, Black and White într-o declarație oferită EFE cu ocazia premierei acestui film cu o durată de aproape două ore.
Ceburașka s-a născut în 1966 din condeiul scriitorului sovietic pentru copii Eduard Uspenski și trei ani mai târziu faima sa l-a dus pe micul ecran, unde personajul și-a dobândit urechile uriașe caracteristice, într-o imagine creată de caricaturistul Leonid Shvartsman, scrie SwissInfo.
În afara spațiului post-sovietic, Ceburașka și-a găsit numeroși admiratori, mai ales în Japonia, unde în urmă cu un deceniu a fost lansat un lungmetraj de animație bazat pe aventurile iubitoarei păpuși cu urechi lungi.
2/2 drôle car Guénnadi (Guéna) et Tchébourachka sont les personnages d'un dessin animé soviétique célèbre. #kprus pic.twitter.com/o8mB2dgnlK
— Marguerite Souchon (@MargueriteScc) April 19, 2016