Oscar 2023: discursul lui Zelensky a fost din nou refuzat la ceremonie

10 Mar 2023
Oscar 2023: discursul lui Zelensky a fost din nou refuzat la ceremonie

Ceremonia a refuzat să dea cuvântul președintelui ucrainean. Anul trecut, ea se opusese deja difuzării unui discurs preînregistrat al șefului statului ucrainean, scrie BFMTV.

Ca și anul trecut, președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky i s-a refuzat posibilitatea de a ține un discurs (preînregistrat) la cea de-a 95-a ediție a Premiilor Academiei, care va avea loc duminică noaptea spre luni la Los Angeles.

Potrivit informațiilor din revista americană Variety, Academia de Arte și Științe Cinematografice, care acordă premiile Oscar în fiecare an, a refuzat categoric cererea șefului statului ucrainean.

După cum amintește revista, acest refuz vine într-un moment în care opinia publică americană începe să-și piardă interesul pentru conflictul ucrainean. Alte festivaluri au refuzat recent să-i dea cuvântul lui Volodymyr Zelensky, inclusiv Festivalul de Film de la Toronto, considerat rampă de lansare a Oscarurilor.

Amenințarea lui Sean Penn

Președintele ucrainean a putut totuși să intervină la festivalul de la Berlin în februarie, care a proiectat un documentar al lui Sean Penn despre el. De asemenea, a făcut o apariție notabilă la Globurile de Aur.

Sean Penn promisese anul trecut că își va topi premiile Oscar în public dacă Volodymyr Zelensky nu era invitat la marea ceremonie de cinema. Nu și-a îndeplinit amenințarea și i-a încredințat președintelui ucrainean una dintre cele două statuete ale sale .

Alte stiri din Film

Ultima oră