Sean Penn îi oferă Oscarul lui Zelensky

09 Noi 2022
Sean Penn îi oferă Oscarul lui Zelensky

Actorul american Sean Penn i-a oferit Oscarul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky în timpul unei vizite în capitala Kiev, scrie BBC

Videoclipul postat pe canalul Telegram al lui  Zelensky a arătat, de asemenea, că președintele îi acordă lui Sean Penn Ordinul de Merit al Ucrainei.

Penn, care este cunoscut atât pentru activismul său politic cât și pentru filmele sale, a fugit din Ucraina în martie în timp ce filma un documentar despre conflict.

Mai târziu, el a spus că a luat în considerare posibilitatea de a se alătura forțelor ucrainene pentru a lupta împotriva Rusiei.Oficialii de la Kremlin l-au adăugat anterior pe Penn și pe colegul actor Ben Stiller pe „lista de interdictie” a Rusiei, ceea ce înseamnă că acum nu au voie să intre în țară.

"De data aceasta întâlnirea noastră a fost specială - scrie Zelensky pe Telegram - Sean și-a adus statueta lui Oscar ca simbol al încrederii în victoria țării noastre. Va rămâne în Ucraina până la sfârșitul războiului", scrie La Repubblica.

În videoclip, Zelensky este văzut conducându-l pe Penn pe străzile Kievului până când ajunge la o placă dintr-o piață a orașului care poartă numele actorului și data de 24 februarie 2022, ziua în care a început invazia Rusă, când Sean Penn a fost la Kiev pentru un documentar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră