Filmul documentar "Maria - inima României" va fi difuzat în premieră pe canalul TV HISTORY, duminică, 3 mai (VIDEO)

01 Mai 2020 | scris de A.V.
Filmul documentar "Maria - inima României" va fi difuzat în premieră pe canalul TV HISTORY, duminică, 3 mai (VIDEO)

Filmul documentar "Maria - inima României", realizat de regizorul John Florescu, va fi difuzat în premieră pe canalul TV HISTORY, duminică, 3 mai, orele 21:00.

Documentarul "Maria - Inima României" spune nu doar povestea rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României, dar și a femeii care a participat activ pe front, îngrijind soldații răniți și bolnavii de tifos sau holeră, primind apelativele de „Mama răniților“ și „Regina soldat“.

Din România până în Franța, echipa de filmare a documentarului „Maria - Inima României” a ajuns în 8 țări pentru a reda povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marei Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne.

Ghidul acestei călătorii este producătorul executiv al documentarului, John Florescu. Filmul documentar „Maria - Inima României” este produs de casa de producție independentă Chainsaw FIlm Productions, din București.

Arhivele Naţionale ale României prezintă, într-un clip video postat în pagina de Facebook, rezultatul deosebit al eforturilor de documentare, la care au participat şi Arhivele Naţionale cu documente și imagini aflate în fondul Casa Regală.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră