„Dacă bărbații devin prea feminini, va fi o problemă”: declarațiile actorului Vincent Cassel au stârnit critici

19 Feb 2023
„Dacă bărbații devin prea feminini, va fi o problemă”: declarațiile actorului Vincent Cassel au stârnit critici

Într-un interviu acordat The Guardian, în cadrul promovării „Liaison”, un nou serial pe Apple TV+, actorul francez Vincent Cassel a spus că dacă „bărbații devin prea feminini, va fi o problemă” stârnind critici pe rețelele de socializare, scrie TF1Info

Este „aproape rușine să fii bărbat” astăzi. Declarațiile lui Vincent Cassel către cotidianul britanic The Guardian nu au trecut neobservate. 

Intervievat în cadrul promovării Liaison, noul său serial disponibil pe Apple TV+, actorul și-a apărat într-adevăr relația cu masculinitatea într-un mod sincer. Trebuie să fii mai feminin, mai vulnerabil. Dar ascultă, dacă bărbații devin prea vulnerabili și prea feminini, cred că va fi o problemă ”, a spus el.

Instagram și TikTok criticate

Pentru a-și susține punctul, Vincent Cassel a arătat în special spre Instagram și TikTok. „Uite ce se întâmplă. (Aceste platforme) sunt pline de oameni care oferă imagini false. Bărbații ar trebui să fie așa. Femeile ar trebui să fie așa. Vezi? Este o fantezie totală despre cum ar trebui să fie sexualitatea. Și avem tendința să uităm cum este ea cu adevărat. Este despre a fi tu însuți", a adăugat el. 

Actorul care joacă rolul unui spion în serialul Liaison (alături de Eva Green) a mai spus că a trebuit să întâlnească mercenari internaționali pentru a se pregăti pentru rolul său și recunoaște că a fost surprins să nu-i vadă lăudându-se cu abilitățile lor: „Ei nu arată periculos. Arată chiar ca niște fricoși uneori. Este un alt mod de a arăta cum este să fii bărbat. A fi bărbat nu înseamnă să ai mușchi mari, înseamnă să-ți asumi responsabilitatea", a spus el, denunțând imaginea distorsionată masculinității vândută de filmele de acțiune de la Hollywood.

Pe de altă parte, la întrebarea, ce înseamnă „a fi bărbat?” , actorul a făcut o paralelă dubioasă cu influencerul Andrew Tate, care a ajuns în prima pagină a ziarelor în ianuarie anul trecut. Nu face el parte din această fantezie de bărbat viril?”, s-a întrebat el, fără să nege că influencerul „spune o mulțime de lucruri care sună cu adevărat problematice”. 

Reacțiile au venit rapid pe rețelele de socializare, unii reproșându-i lui Vincent Cassel remarci nepotrivite și sexiste. Întrebat de jurnalistul britanic despre posibilitatea de a fi considerat misogin, actorul s-a apărat: "Sper să nu fiu misogin. Sunt înconjurat de femei de dimineața până seara, pentru că am trei fiice, o soție, o fostă soție și o mamă“ , a spus el, parcă pentru a anticipa mai bine aceste critici.

Alte stiri din Film

Ultima oră