Comedia românească DOUĂ LOZURI premiată la Zurich

03 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Comedia românească DOUĂ LOZURI premiată la Zurich

Filmul “Două Lozuri” în regia lui Paul Negoescu și avându-i în rolurile principale pe actorii Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, a câștigat mențiunea specială a juriului la Festivalul de Film de la Zurich. La ediția de anul acesta au pășit pe covorul festivalului nume ca Hugh Grant, Uma Thurman, Ewan McGregor, Daniel Radcliffe, Woody Harrelson sau Oliver Stone.

Biletele pentru proiecțiile filmului în cadrul festivalului au fost epuizate cu zile bune înainte de proiecție, iar filmul a fost primit cu mult entuziasm de către publicul prezent la festival.

Comedia românească a fost reprezentată la festival de actorul Dorian Boguță, regizorul și scenaristul Paul Negoescu, directorul de imagine Ana Drăghici și producătorul executiv Ovidiu Stancu, având susținerea Institutului Cultural Român din Viena.


După premiera internațională de la Zurich, filmul participă zilele acestea în competiția Festivalului Internațional al Filmului Francofon care se desfășoară la Namur, Belgia. Proiecțiile din cadrul festivalului au loc pe 1 și 3 octombrie în prezența regizorului Paul Negoescu și a directorului de imagine Ana Drăghici. Ajuns la cea de-a 31-a ediție, festivalul de film de la Namur este unul dintre evenimentele cinematografice importante din Europa unde, în ultimii ani, au câștigat premii numeroase filme românești precum “Aferim!”, “Poziția copilului” sau “Marți după Crăciun”.


“Două Lozuri” spune povestea comică a trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie care câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp, biletul câștigător nu mai e de găsit, așa că cei trei sunt nevoiți să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Inspirat de nuvela lui I. L. Caragiale, “Două Loturi”, filmul va fi lansat în cinematografele din toată țara începând cu 7 octombrie.

Alte stiri din Film

Ultima oră