Arabia Saudită cere eliminarea „referinței LGBTQ” din viitorul film Doctor Strange

26 Apr 2022
Arabia Saudită cere eliminarea „referinței LGBTQ” din viitorul film Doctor Strange

Într-o scenă din filmul Marvel, super-eroul lesbian America Chavez se referă la „cele două mame” ale ei. Arabia Saudită a cerut ca Disney să elimine aceasta referință, scrie Le Figaro

Arabia Saudită a cerut Disney să elimine „referințele LGBTQ” din cel mai recent film al Marvel înainte ca acesta să poată fi difuzat în cinematografele din regatul ultra-conservator, a declarat luni pentru AFP un oficial saudit. Cenzura cerută se referă la una dintre scenele din Doctor Strange din Multiverse of Madness, care urmează să fie lansată la începutul lunii mai. În această scenă, care durează „abia 12 secunde”, supereroina lesbiană America Chavez se referă la „cele două mame” ale ei”, a spus Nawaf Al-Sabhan, șeful clasificării filmelor din Arabia Saudită.

„Este vorba doar de referințele LGBTQ. Ea vorbește despre mamele ei, pentru că are două mame. Și în Orientul Mijlociu, este foarte dificil să treci prin așa ceva”, a spus el. Potrivit acestuia, gigantul american de divertisment Disney a răspuns până acum „nu dorește” să facă ștergerile solicitate.

„Nu există niciun motiv pentru a interzice filmul. E doar o modificare... Până acum au refuzat. Dar nu am închis ușa. Continuăm să încercăm”, a spus el.

O crimă pedepsită cu moartea
Homosexualitatea este o infracțiune potențial pedepsită cu moartea în Arabia Saudită, care aplică o interpretare foarte strictă a legii islamice, chiar dacă regatul a întreprins reforme sociale în ultimii ani. Sub impulsul prințului moștenitor Mohammed bin Salman, monarhia conservatoare din Golf s-a deschis spre divertisment și evenimente mondiale majore, dar restricțiile politice și sociale rămân foarte puternice. În 2017, autoritățile au ridicat interdicția cinematografelor. Alte filme Marvel fuseseră în vizorul Arabiei Saudite.

Potrivit ziarului american de specialitate, Hollywood Reporter, filmul Eternals, care înfățișează un cuplu homosexual, a provocat cereri de modificări din mai multe țări din Golf, inclusiv din Arabia Saudită. Disney a refuzat, iar în cele din urmă filmul nu a fost proiectat în regat.

Alte stiri din Film

Ultima oră