Zelensky: Ucraina „a inspirat și a unit” lumea

24 Feb 2023
Zelensky: Ucraina „a inspirat și a unit” lumea

De la invazia rusă în urmă cu exact un an, Ucraina a „inspirat” și „a unit” lumea, a declarat vineri (24 februarie) președintele ucrainean Volodimir Zelensky, scrie Le Figaro.

Ucraina a surprins lumea. Ucraina a inspirat lumea. Ucraina a unit lumea. Există mii de cuvinte care să dovedească acest lucru, dar câteva vor face”, a spus el într-o adresă de socializare.

Bucea, Irpin, Herson, Mariupol... Aceste orașe ucrainene, teatre ale atrocităților comise de ruși sau chiar simboluri ale ocupației sau rezistenței armatei de la Kiev sunt „capitalele invincibilității"

Lumea a văzut de ce este capabilă Ucraina. Aceștia sunt noii eroi. Apărătorii Kievului, apărătorii Azovstalului. Noi fapte realizate de orașe întregi. Harkov, Cerniguiv, Mariupol, Herson, Mykolaiv, Gostomel, Volnovakha, Bucea, Irpin, Okhtyrka. Orașe Eroi. Capitalele invincibilității ”, s-a lăudat el.

Vom face totul pentru a obține victoria anul acesta.

Ucraina nu se va opri „până când criminalii ruși nu vor fi pedepsiți”Nu-i vom ierta niciodată. Nu ne vom odihni niciodată până când ucigașii ruși nu vor fi pedepsiți. Prin tribunalul internațional, prin judecata lui Dumnezeu sau prin soldații noștri”, a spus el.

Vom face totul pentru a obține victoria în acest an. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom învinge pe toți. Pentru că suntem Ucraina!", a conchis Volodymyr Zelensky.

Alte stiri din Externe

Ultima oră