Zelensky spune că „pacea dreaptă” înseamnă „fără compromis” cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei

22 Dec 2022
 Zelensky spune că „pacea dreaptă” înseamnă „fără compromis” cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a aterizat miercuri în Statele Unite, prima sa călătorie internațională de când Rusia i-a invadat țara pe 24 februarie, a anunțat Casa Albă, unde liderul a fost primit de Joe Biden, scrie SudInfo

O „pace dreaptă” pentru a pune capăt războiului Rusiei în Ucraina înseamnă „fără compromis” cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei, a declarat miercuri președintele Volodimir Zelensky în timpul unei vizite istorice la Washington.

„Pentru mine, în calitate de președinte, „o pace dreaptă” înseamnă niciun compromis cu privire la suveranitatea, libertatea și integritatea teritorială a țării mele”, a asigurat președintele ucrainean de la Casa Albă în cadrul unei conferințe de presă alături de Joe Biden.

„Ca tată, aș dori să subliniez câți părinți și-au pierdut fiii și fiicele în prima linie, deci ce este doar pacea pentru ei?” a adăugat el.

„Președintele Biden a anunțat un nou pachet de sprijin pentru apărare, aproximativ 2 miliarde de dolari, iar cel mai puternic element al acestui pachet sunt sistemele de rachete Patriot... ceva care va consolida apărarea noastră aeriană în mod semnificativ... pentru a crea spațiu aerian sigur pentru Ucraina ”, a spus Zelensky.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră