Zelensky se va întâlni cu Joe Biden la sfârșitul lunii pentru a-și prezenta „planul de victorie”

13 Sep 2024
Zelensky se va întâlni cu Joe Biden la sfârșitul lunii pentru a-și prezenta „planul de victorie”

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat vineri că se va întâlni cu omologul său american Joe Biden în septembrie, scrie Le Monde.

„Luna aceasta este programată întâlnirea noastră cu președintele Biden. Îi voi prezenta un plan pentru victorie. Un set de soluții interconectate care vor oferi Ucrainei suficientă putere, suficiente lucruri pentru a pune acest război pe calea păcii ”, a spus el în cadrul unei conferințe la Kiev.

El a acuzat Occidentul că îi este „frică” să ridice posibilitatea de a doborî rachete și drone rusești care vizează Ucraina, deși ajută Israelul să facă acest lucru.

„Aliații doboară împreună rachete și drone pe cerul Orientului Mijlociu, de ce nu există încă o decizie similară de a doborî împreună rachetele și [dronele] rusești pe cerul Orientului Mijlociu?" , a insistat președintele ucrainean în timpul unei conferințe de la Kiev, „le este chiar frică să spună doar „lucrăm la asta"” .

Președintele ucrainean a declarat că ofensiva lansată în august în regiunea Kursk a Rusiei a avut efectul dorit, încetinind progresele rusești în estul Ucrainei. „Sincer, a dat rezultatele așteptate. În regiunea Harkov, inamicul a fost oprit, iar înaintarea lui în regiunea Donețk a fost încetinită, deși acolo este foarte greu”, a spus el, asigurând că Moscova a trebuit să desfășoare 40.000 de oameni în regiunea sa de graniță Kursk.

Alte stiri din Externe

Ultima oră