Zelensky: rușii au bombardat un centru de transfuzie și au lovit producătorul de avioane Motor Sich

06 Aug 2023
Zelensky: rușii au bombardat un centru de transfuzie și au lovit producătorul de avioane Motor Sich

O bombă rusească asupra unui centru de transfuzii de sânge din Ucraina a provocat sâmbătă seara „decese și răniți”, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelensky Sunt morți și răniți” în acest atac de la Koupiansk, în regiunea Harkov, în estul țării, a declarat președintele Zelensky pe Telegram, scrie Le Figaro

Această crimă de război spune totul despre agresiunea rusă. Fiare care distrug tot ceea ce pur și simplu ne permite să trăim”, a denunțat el. Salvatorii noștri sting focul”, a spus el.

Rachetele rusești au lovit producătorul de avioane Motor Sich

Un atac cu rachete rusești a vizat Ucraina  sâmbătă, 5 august, la începutul serii, afectând în special clădirile producătorului aeronautic Motor Sich, al carui controla a fost preluat de stat în 2022 pentru „importanța sa strategică” pentru a ajuta efortul de război, a mai anunțat președintele ucrainean Zelensky. 

Un nou atac rusesc cu rachete a avut loc împotriva țării noastre... Au lovit Motor Sich și regiunea noastră Hmelnytsky ”, a spus Volodymyr Zelensky în discursul său zilnic postat pe rețelele de socializare. Potrivit acestuia, Rusia a lansat rachete hipersonice Kinjal și rachete de croazieră Kalibr, „dintre care unele au fost doborâte”.

Motor Sich, un important producător aeronautic care produce în special motoare pentru avioane și elicoptere, a fost naționalizat de statul ucrainean în 2021. Apoi a preluat controlul direct asupra acestuia, în noiembrie 2022, alături de alte companii „de importanță strategică”, ale căror active erau administrate de către Ministerul Apărării să „ asigure nevoile urgente ale forțelor armate”. Cartierul general al grupării se află în Zaporojie (sud), într-o zonă care este parțial ocupată de forțele ruse.

Nu s-a putut afla imediat dacă loviturile rusești au lovit sediul Motor Sich. Dar guvernatorul acestei regiuni, Yuri Malachko, indicase mai devreme pe Telegram că atacul rus a vizat o zonă de la periferia orașului și a provocat un incendiu. El a spus că „nu are nicio informație despre posibilele victime”, adăugând că amploarea „ distrugerii este încă în curs de evaluare ”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră