Zelensky: "refuzul de a sprijini Ucraina va duce la al treilea război mondial"

26 Feb 2023
Zelensky: "refuzul de a sprijini Ucraina va duce la al treilea război mondial"

"Scăderea teoretică a sprijinului SUA pentru Ucraina va duce la pierderea NATO și a influenței sale în lume" a spus președintele Ucrainei  în timpul unei conferințe de presăi intitulată „Februarie. Anul invincibilității”, scrie agenția ucraineană Unian.

Un jurnalist de la postul american de televiziune ABC l-a întrebat pe Zelensky ce le-ar putea spune americanilor, care, potrivit sondajelor, cred din ce în ce mai mult că Statele Unite acordă prea mult sprijin Ucrainei.

Președintele și-a exprimat mai întâi recunoștința tuturor americanilor pentru sprijinul acordat Ucrainei și, în același timp, a subliniat că acesta nu trebuie redus.

„Procentului de americani care, după cum ați spus, crește, pot să le spun un singur lucru: dacă nu se răzgândesc, dacă nu ne înțeleg, dacă nu sprijină Ucraina, vor pierde NATO, vor pierde influența Statelor Unite ale Americii, vor pierde funcții de conducere, care sunt absolut corecte, care sunt în lume, și vor pierde sprijinul unui stat în care sunt 40 de milioane de oameni, în care sunt milioane de copii. Suntem chiar atât de diferiți? Sunt sigur că nu", a subliniat Zelensky.

Președintele a spus că uneori se aud mesaje periculoase. El a adăugat că, dacă politicienii ridică problema reducerii sprijinului pentru Ucraina, atunci alegătorii care i-au ales pe acești politicieni aud astfel de mesaje.

"Nu poți fi atât de neglijent. Cine vrea un al treilea război mondial? Chiar vor să-și asume un risc? America nu va părăsi niciodată statele NATO. Niciodată. "Rusia va veni în statele NATO. Acest lucru se va întâmpla. Ei vor veni la țările Baltice. Ei vor intra și vor pune mâna pe țările Baltice. Se va întâmpla asta. Și atunci Statele Unite ale Americii își vor trimite fiii și fiicele așa cum îi trimitem noi pe ai noștri astăzi. Și vor lupta pentru că aceasta este NATO. Și vor muri. Doamne ferește, pentru că aceasta este o durere teribilă.

Le doresc Statelor Unite ale Americii doar pace și sprijin pentru Ucraina", a subliniat Zelensky.

Alte stiri din Externe

Ultima oră