Zelensky: Negocierile de pace cu Rusia „vor depinde” de alegerile prezidențiale din SUA

22 Oct 2024
Zelensky: Negocierile de pace cu Rusia „vor depinde” de alegerile prezidențiale din SUA

Posibilitatea începerii negocierilor de pace cu Rusia  „va depinde”  de rezultatul alegerilor prezidențiale americane, programate pentru 5 noiembrie, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelensky, scrie Le Monde.

„După părerea mea, depinde în primul rând de alegerile din Statele Unite”, a spus el în timpul unei întâlniri luni cu un grup de jurnalişti, inclusiv Agence France-Presse (AFP).

Președintele ucrainean a mai dat asigurări că țara sa nu le cere aliaților săi occidentali „arme nucleare”  pentru a lupta împotriva invaziei ruse, după declarații ambigue pe această temă săptămâna trecută.

„Nu cerem să ni se dea arme nucleare ”, a spus el, după ce a sugerat joi că Ucraina ar trebui să aibă  „arme nucleare”  dacă nu ar putea face parte dintr-o alianță precum NATO, comentarii denunțate ferm de Moscova.

Germania este „sceptică” cu privire la invitația Ucrainei la NATO pentru că „se teme” de reacția rusă, a mai apreciat președintele ucrainean.

„Partea germană este sceptică cu privire la apartenența noastră la NATO ”, a spus Zelensky, adăugând că „le este frică” de „reacția rusă ” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră