Zelensky îl acuză pe Vladimir Putin că vrea să „dea vina” pe Ucraina

23 Mar 2024
Zelensky îl acuză pe Vladimir Putin că vrea să „dea vina” pe Ucraina

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova este evident: Putin și ceilalți nenorociți încearcă doar să transfere vina pe altcineva ”, a spus președintele ucrainean Volodymyr Zelensky în mesajul său zilnic după ce oficialii ruși au înaintat ipoteza existentei unui lider ucrainean pentru atacul terorist de la Moscova.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova este evident, atât Putin, cât și alți ticăloși pur și simplu încearcă să dea vina pe altcineva. Ei recurg întotdeauna la aceleași metode. Au mai făcut-o. Au fost case aruncate în aer, împușcături și explozii. Și ei întotdeauna dau vina pe alții. Au venit în Ucraina, ne ard orașele – și încearcă să dea vina pe Ucraina. Ei torturează, violează oameni – și îi acuză. Au adus sute de mii de teroriști ai lor aici, pe pământul ucrainean, luptă împotriva noastră și nu le pasă ce se întâmplă în propria lor țară. Ieri toate acestea s-au întâmplat, iar acest absolut mizerabil Putin, în loc să se îngrijească de propriii săi cetățeni ai Rusiei, să li se adreseze, a rămas tăcut pentru o zi – gândindu-se cum să lege asta cu Ucraina. Totul este absolut previzibil. Acele sute de mii de ruși care acum ucid pe pământul ucrainean ar fi cu siguranță suficiente pentru a opri orice terorist. Și dacă rușii sunt gata să moară în tăcere în „Crocus Halls” și să nu pună întrebări agențiilor lor de securitate și informații, atunci Putin va încerca din nou să transforme o astfel de situație în avantajul său personal.

Teroriştii trebuie să piardă întotdeauna. Mulțumesc tuturor celor care apără viața cu adevărat! Sunt recunoscător tuturor oamenilor noștri care luptă împotriva terorii. Și în întreaga lume, trebuie să ne apărăm împotriva celor care consideră oamenii pur și simplu consumabili."

a încheiat Zelensky 

Alte stiri din Externe

Ultima oră