Zelensky îi mulțumește lui Boris Johnson pentru sprijinul împotriva invaziei ruse: a fost un „prieten adevărat al Ucrainei”,

07 Iul 2022
Zelensky îi mulțumește lui Boris Johnson pentru sprijinul împotriva invaziei ruse: a fost un „prieten adevărat al Ucrainei”,

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a spus că este încrezător că politica Marii Britanii față de Ucraina nu se va schimba prea curând, în ciuda demisiei lui Boris Johnson, scrie The Independent

Johnson a fost un „prieten adevărat al Ucrainei”, a spus Zelenskii într-un interviu pentru CNN, adăugând că Ucraina a câștigat mult din relația cu Johnson, inclusiv în primul rând sprijin militar.

Zelensky așteaptă cu nerăbdare să vorbească direct cu Johnson pentru a afla mai multe despre detaliile demisiei sale, a adăugat el.

Mykhailo Podolyak, un consilier al președintelui Volodymyr Zelensky , a declarat că liderul britanic a jucat un rol esențial în asigurarea sprijinului internațional pentru țară și recunoașterea „monstrului” rus.

„Să fii lider – să numești răul un rău și să-ți asumi responsabilitatea în cele mai grele momente. A fi lider – a fi primul care a ajuns la Kiev, în ciuda atacurilor cu rachete. Mulțumesc @BorisJohnson pentru că și-a dat seama de amenințarea monstrului RF și pentru că a fost mereu în fruntea susținerii”, a spus domnul Podolyak pe Twitter.

La Kiev există temeri că acum este pe cale de ieșire, noul lider britanic va fi mai puțin entuziasmat de războiul din Ucraina într-un moment în care Regatul Unit se confruntă. multe dintre propriile sale provocări severe, de la o economie slăbită la o criză în creștere a costului vieții.

Un lider din opoziție ucraineană, Lesia Vasylenko, a declarat miercuri că Boris Johnson a stabilit un „nivel de referință ridicat” în sprijinul său pentru Kiev și că ucrainenii speră că, oricare politician care l-a urmat, va continua în aceeași ordine de idei.

„Oricine vine după Boris Johnson va avea de atins un punct de referință foarte înalt, deoarece Johnson, guvernul său și ministrul său apărării stabilesc un standard ridicat în ceea ce privește sprijinul pe care britanicii l-au oferit Ucrainei în toate sectoarele, politic și militar”, ea. a spus The Independent .

Deocamdată nu este clar cine l-ar înlocui pe Johson la alegerile ulterioare pentru conducerea partidului Tory, dar printre favoriți ar putea include secretarul de externe Liz Truss și ministrul apărării Ben Wallace, care au fost susținători vocali ai Ucrainei în timpul războiului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră