Zelensky îi laudă pe americani care „apără libertatea” în mesajul de Ziua Memorialului

30 Mai 2023
Zelensky îi laudă pe americani care „apără libertatea” în mesajul de Ziua Memorialului

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a lansat luni un mesaj video în care lăuda americanii care lucrează pentru apărarea libertății, marcând sărbătoarea Zilei Memoriale a Americii, în timp ce forțele ucrainene luptă împotriva Rusiei în estul țării, scrie The Hill .

„În numele tuturor ucrainenilor, aș dori să onorez curajul și sacrificiul de sine al tuturor americanilor care au stat în apărare și continuă să apere libertatea. Libertatea ta a rămas datorită celor care au luptat pentru ea. Libertatea noastră va rămâne mulțumită celor care luptă pentru ea”, a spus Zelensky într-un mesaj pe care l-a distribuit pe Twitter .

„Noi, ucrainenii, vom fi întotdeauna recunoscători SUA și fiecărui american pentru un sprijin extraordinar care ne ajută să limităm tirania rusă”, a adăugat el.

„Recunoștința mea specială în această Zi Memorială se îndreaptă către toți americanii din diferite vremuri, fii și fiice, tați și mame, frați și surori... care au fost destinați să arate lumii că libertatea va străluci mereu.”

Rusia a bătut Kievul cu lovituri în weekend, deoarece Ucraina sugerează o contraofensivă anticipată împotriva câștigurilor sale în teritoriul de est.

Președintele Biden a ținut luni un discurs de Ziua Memorialului, adresându-se unei mulțimi de la Cimitirul Național Arlington din Virginia, lăudând sacrificiile trupelor americane și onorând soldații căzuți.

„De-a lungul analelor istoriei, trupele noastre au luptat pentru democrația noastră și, dacă a fost necesar, au murit pentru aceasta”, a spus Biden, adăugând că vede acest lucru dovedit „în puterea Alianței noastre NATO, construită din legăturile pe care le-am forțat pentru totdeauna. în incendiile a două războaie mondiale.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră