Zelensky: „Dacă Ucraina cade, modul tău de viață va dispărea”, a spus el în Parlamentul European

09 Feb 2023
Zelensky: „Dacă Ucraina cade, modul tău de viață va dispărea”, a spus el în Parlamentul European

Președintele ucrainean a fost aclamat joi de europarlamentarii europeni care s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda, ​​înainte de discursul său în fața Parlamentului, scrie Le Monde

„SlavaUcraini!” au fost primele cuvinte ale lui Zelensky către Parlamentul European.  Dintr-o parte a camerei, s-a răspuns „slavă eroilor”, moment în care Zelensky s-a înclinat.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că apărarea teritoriului ucrainean împotriva invaziei ruse este și apărarea Europei. 

Ne apărăm împotriva celei mai anti-europene forțe din lumea modernă ”, a spus el. „ Ne apărăm pe noi înșine, vă apărăm pe voi ”, a adăugat el, în aplauze puternice din partea eurodeputaților.

El a mulțumit  Europei pentru ajutorul acordat în ultimele douăsprezece luni. „Vă mulțumesc pentru toate eforturile dvs. Vă mulțumim pentru ajutor. Inflexibil. Vă mulțumim pentru sprijinul Europei în această perioadă. Numai așa putem merge înainte ”, a spus Volodymyr Zelensky, reafirmând dorința țării sale de a „și câștiga calitatea de membru într-o Europă învingătoare” și de a „deveni membru al Uniunii Europene”.

Președintele ucrainean a insistat apoi că apărarea teritoriului ucrainean împotriva invaziei ruse este și apărarea Europei. „Dacă Ucraina cade, modul tău de viață va dispărea”, a avertizat el. 

„Ne apărăm împotriva celei mai anti-europene forțe din lumea modernă”, a spus el. „Ne apărăm pe noi înșine, vă apărăm pe voi ”, a adăugat el, în aplauze puternice din partea eurodeputaților.

„Ucraina va câștiga și va deveni membră a UE”

 "Astăzi, la Consiliul European, veți putea mulțumi tuturor pentru contribuția lor la ceva ce părea imposibil. Europa se eliberează de dependența sa de energia fosilă rusă, se apără de infiltrarea agenților ruși. Pentru prima dată, UE a trimis ajutoare militare masive și evaluează pozitiv reformele noastre. Ucraina va câștiga și va deveni membră a UE".a declarat de către președintele Zelensky. 

„Ucraina și UE au demonstrat că sunt puternice”, a adăugat el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră