Zelensky condamnă „tăcerea lașă” a poporului rus

16 Ian 2023
Zelensky condamnă „tăcerea lașă” a poporului rus

În discursul său de seară, Zelensky a subliniat că Ucraina a primit multe mesaje de solidaritate din întreaga lume în urma atacului asupra civililor la Dnipro, scrie La Repubblica.

Vorbind în rusește, el a spus că dorește să se adreseze acelor ruși „care nici acum nu au reușit să rostească câteva cuvinte de condamnare a acestei terori...

"Tăcerea ta lașă, încercarea ta de a „aștepta ceea ce se întâmplă”, doar se va sfârși. cu faptul că într-o zi acești teroriști vor veni după tine”, a spus Zelensky. 

"Cred că este corect că astăzi există decizia de a extinde sancțiunile împotriva cetățenilor ruși și a altor persoane care ajută teroarea."

"Toată lumea va fi trasă la răspundere pentru teroare: atât cei care ucid, cât și cei care ajută la ucidere." a mai spus el.

Liderul ucrainean a amintit că printre victimele atacului cu rachete s-a numărat o fată de 15 ani și că doi copii au rămas orfani. 

Salvatorii încă caută 30 de dispăruți printre dărâmături, a adăugat el.

Luptele continuă în regiunea de est Doneţk, unde forţele ruse au revendicat cucerirea orașului Soledar, în ciuda negărilor Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră