Zelensky : "Cei care nu luptă în prima linie nu trebuie sa stea în baruri sau în cluburi"

15 Aug 2023
Zelensky : "Cei care nu luptă în prima linie nu trebuie sa stea în baruri sau în cluburi"

"Cine nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute Ucraina să câștige războiul. Nu în baruri, nu în cluburi, nu prin curse pe strazi sau consum ostentativ, ci prin ajutorarea soldatilor într-un mod foarte specific" a spus Zelensky în discursul sau zilnic după ce un videoclip cu ucraineni petrecând la un club de plajă din Kiev a devenit viral 

"Războinicii din prima linie care vin în orașele din spate merită să vadă și să simtă că acestea sunt orașe din spate. Că oamenii trăiesc acolo amintindu-și că războinicii noștri aici, în Donețk și în alte direcții, luptă pentru Ucraina, dându-și viața pentru Ucraina. Libertatea și independența nu le câștigă cineva de acolo... de pe front. Aceasta este o cauză națională comună a tuturor celor care luptă și lucrează pentru victorie. Toată lumea este în război. Ucraina este în război. Iar cei care nu luptă în prima linie trebuie să ajute la luptă. Nu în baruri, nu în cluburi, nu prin curse pe strada sau vreun fel de consum ostentativ, ci prin ajutorarea războinicilor într-un mod foarte specific. Ca să spun cel puțin. Toată adrenalina țării, toate emoțiile țării"a subliniat liderul ucrainean.

Un videoclip cu ucraineni petrecând la un club de plajă a devenit viral pe fondul unei dezbateri în SUA despre dacă Statele Unite și Occidentul ar trebui să mzi sprijine sau nu financiar războiul diin Ucraina, a scris Newsweek

De când Rusia și-a lansat invazia în februarie 2022, SUA s-au angajat să ajute Ucraina cu peste 60 de miliarde de dolari, cea mai mare suma dintre aliații occidentali ai Kievului.

Clipul, postat luni de utilizatorul TikTok @shadyftw, arată sute de oameni petrecând în jurul barului de la piscină de la Fifty Beach Club din Kiev cu legenda: „Club de plajă din Kiev în timpul războiului”. Videoclipul a strâns peste 4,1 milioane de vizionări în doar două zile.

Utilizatorii rețelelor de socializare au inundat rapid comentariile pentru a pune la îndoială starea războiului dintre Ucraina și Rusia, întrebând „De ce suntem cu toții panicați și îngrijorați când acolo  este sezonul de petreceri” și glumind „Ei bine, cel puțin americanii sunt în picioare. factură."

„Dolari din impozitele americanilor la muncă grea”, a scris un utilizator TikTok.

La mai bine de 18 luni de la începutul războiului, sondajele arată că americanii au devenit din ce în ce mai atenți cu privire la cheltuielile Ucrainei, 44% dintre republicani spunând că SUA acordă prea mult ajutor, arată un sondaj din iunie al Pew Research. Comparativ, această cifră a fost de numai 9% pe lună la începutul războiului și 7% în mai 2022.

De asemenea, a devenit un punct de discuție republican atât pentru candidații pentru 2024, cât și pentru parlamentarii Congresului care refuză să adopte Legea anuală de autorizare a apărării naționale (NDAA) dacă include mai mulți bani pentru Ucraina.

Incă din vara trecută imaginile aratau ucrainenii revenind la un anumit sentiment de normalitate când vine vorba de viața de noapte și de socializare. Multe ziare importante au raportat că viața de noapte din Kiev a prosperat pe fundalul războiului.

Un alt videoclip postat de @zhadyftw arată străzi aglomerate în afara barurilor din Kiev.

Însă, în timp ce unii au folosit videoclipurile pentru a alimenta scepticismul cu privire la războiul din Ucraina și pentru a pune la îndoială trimiterea de ajutor internațional, alții au apărat viața de zi cu zi a ucrainenilor.

„Deci crezi că la Berlin toată lumea a plâns în timpul celui de-al Doilea Război Mondial? Ești nebun. Viața continuă. Chiar și în război”, a comentat un utilizator. "Nu văd problema... oamenii trebuie să nu mai trăiască din cauza războiului?" a scris un alt utilizator TikTok.

Utiilizatorul care a încărcat videoclipurile, identificat ca Edward, a răspuns el însuși criticilor.

„Aceste videoclipuri au devenit rapid virale, dar, din păcate, au primit multă ură de la străini”, a scris el. „Este foarte descurajant să asist la atâta ură din partea străinilor doar pentru că unii oameni din Ucraina, în acele videoclipuri, se bucură de concediul lor”.

"În timpul momentelor de război, este esențial pentru cetățeni să găsească momente de bucurie, de petrecere a timpului liber. Este crucial pentru menținerea unui moral ridicat între cetățenii săi", a spus Edward. „Războiul aduce în mod inevitabil anxietate, frică, stres și implicarea în aceste activități recreative vă poate ajuta să vă ușurați unele dintre aceste sarcini emoționale.”

El a adăugat că persoanele care petreceau în videoclipuri au fost, de asemenea, aceleași persoane care încă trebuie să se adăpostească în timpul raidurilor aeriene și au inclus soldați care sunt în permisie. Edward a spus că a postat videoclipurile într-un efort de a echilibra perspectiva despre cum arată viața în Ucraina în 2023.

@zhadyftw Beach club in Kyiv during the war. #kyiv #beachclub #ukraine #kyivparty #sundayparty #hotweather #summerparty #bikiny #ukrainiangirls ♬ Popular - Music from the HBO Original Series - The Weeknd & Madonna

Alte stiri din Externe

Ultima oră