Zelensky: Armata ucraineană a recucerit 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu

12 Sep 2022
Zelensky: Armata ucraineană a recucerit 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu

Armata ucraineană a preluat aproape 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu controlat de forțele ruse de la începutul contraofensivei lansate la începutul lunii septembrie, a declarat luni președintele Volodimir Zelensky, scrie Le Monde.

„De la începutul lunii septembrie, soldații noștri au eliberat deja 6.000 km2 de teritoriu ucrainean în est și sud și continuăm să mergem înainte ”, a spus Zelensky într-un videoclip postat pe Facebook .

În cursul zilei, armata ucraineană a revendicat recucerirea a 500 de kilometri pătrați de teritoriu de la forțele ruse în două săptămâni de contraofensivă în regiunea Herson (Sud), o primă estimare cuantificată a câștigurilor ucrainene. „Succesele noastre din ultimele două săptămâni sunt destul de convingătoare” , a declarat reporterilor Natalia Houmeniouk, purtătorul de cuvânt al armatei pentru Sud. În special, a anunțat eliberarea localităților Vysokopillia, Bilohirka, Soukhy Stavok și Myrolioubivka.

Acești 500 km², informație care nu s-a putut verifica imediat, se adaugă la aproximativ 3.000 km² – revendicați aseară de armata ucraineană și confirmați de  informațiile britanice în această dimineață .

Alte stiri din Externe

Ultima oră