Zelensky a aparut ca hologramă la salonul de tehnologie din Paris și a vorbit despre Războiul Stelelor: "Vom învinge și Imperiul"

16 Iun 2022
Zelensky a aparut ca hologramă la salonul de tehnologie din Paris și a vorbit despre Războiul Stelelor: "Vom învinge și Imperiul"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, s-a adresat marilor firme de tehnologie, joi, la o conferință de la Paris, apărând ca o hologramă și făcând referire la „Războiul Stelelor” în încercările de a obtine ajutor în lupta țării sale împotriva invaziei Rusiei, scrie RTBF

Președintele ucrainean a vorbit prin holograma sa la show-ul VivaTech de la Paris, un salon de noi tehnologii și digital.

„Scopul nostru este să facem din Ucraina cea mai liberă țară digitală din lume”, a spus Volodimir Zelensky.

„Nici o altă țară din lume nu vă va oferi o astfel de șansă de a utiliza cele mai avansate tehnologii la nivel de stat”, a asigurat președintele Zelensky, prezent virtual la VivaTech, principalul show parizian pentru start-up-uri și tehnologie.

Nu este singurul element din „Războiul Stelelor” pe care îl vom pune în practică, vom învinge și Imperiul"

Ucraina este o șansă pentru tine”, a repetat președintele ucrainean, care dorește să beneficieze de o formă de „lend-lease”, pe modelul celui oferit de Statele Unite în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a ajuta țările europene aflate în război. .

„Vom propune închirierea digitală de împrumut în săptămânile următoare la o conferință de reconstrucție din Lugano, Elveția”, a spus el.

„Împrumut-închiriere”
Într-o ținută kaki, Zelensky a recunoscut că este „neobișnuit ca un președinte sau un șef de guvern să vorbească prin hologramă”.

Dar „nu este singurul element din „Războiul Stelelor” pe care îl vom pune în practică, vom învinge și Imperiul”, a spus fostul actor, referindu-se la Rusia.

Ucraina își evidențiază adesea nivelul avansat de digitalizare a statului, ceea ce i-a permis să reziste mai bine ofensivei ruse.

Această digitizare îi permite, de exemplu, să continue să emită plăți în zonele de război, ceea ce ar fi imposibil cu o organizare tradițională, a explicat recent vicepremierul ucrainean Mykhaïlo Fedorov.

VivaTech reunește timp de patru zile, până sâmbătă, la Paris, start-up-uri și grupuri mari, pentru o mare expoziție la Porte de Versailles dedicată inovației și tehnologiei digitale.

ș

Alte stiri din Externe

Ultima oră