Zelensky: „2023 va fi un an decisiv”

28 Dec 2022
Zelensky: „2023 va fi un an decisiv”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat în discursul său de seară că Ucraina pregătește forțele de apărare și securitate pentru anul viitor, care va fi „un an decisiv”.

„Continuăm să pregătim Forțele de Apărare și Securitate ale Ucrainei pentru anul viitor."

Acesta ar trebui  să fie un an decisiv. Înțelegem riscurile iernii, înțelegem ce avem de făcut în primăvară și, prin urmare, înțelegem rezultatele pe care întreaga industrie a apărării și securității trebuie să le realizeze”, a spus Zelensky .

Potrivit liderului ucrainean, săptămâna aceasta "va fi importantă pentru Ucraina din punct de vedere politic. Intrăm în anul următor și trebuie să menținem o înțelegere comună a obiectivelor noastre naționale".

Aceste obiective sunt „eliberarea Ucrainei de sub inamic, reconstrucția, întoarcerea ucrainenilor acasă, apropierea în continuare a statului de parteneri cheie, deschiderea de noi oportunități pentru Ucraina în lume”. 

Zelensky a anunțat că își va prezenta în curând „opinia cu privire la implementarea acestor sarcini în mesajul anual către Rada Supremă (Parlamentul) privind situația externă și internă a Ucrainei”. 

În mesajul video, Zelensky a raportat că astăzi a ținut o reuniune a Statului Major General unde s-a discutat problema dotării forțelor de apărare cu armamentul și echipamentul necesar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră