Zelensky: "2023 va fi anul „victoriei”, La mulți ani!"

01 Ian 2023
Zelensky: "2023 va fi anul „victoriei”, La mulți ani!"

În urările sale pe 31 decembrie, președintele ucrainean le-a cerut compatrioților săi „muncă” și „ajutor reciproc”, scrie Le Figaro.

Anul 2023 va fi anul „victoriei” în războiul împotriva Rusiei, a proclamat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski în urările sale de Anul Nou.

Tânjiți după credință și speranță? Amândouă sunt de multă vreme în forțele armate (ucrainene) (...) Vrei lumină? Este în fiecare dintre noi, chiar și atunci când nu există electricitate”, a spus șeful statului ucrainean în mesajul său pe Telegram, în timp ce bombardamentele masive rusești au perturbat serios aprovizionarea cu energie.

La mulți ani! Anul victoriei noastre”, a conchis el, la puțin mai bine de zece luni de la izbucnirea invaziei țării sale de către Rusia, la 24 februarie 2022, îndemnându-și compatrioții să „muncească”, să „lupte” și să „se ajute reciproc”.

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă, pentru felicitările de Anul Nou, că corectitudinea morală și istorică” este „de partea” Rusiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră