Putin: "Corectitudinea morală și istorică este de partea noastră, Occidentul mințea despre pace și se pregătea pentru agresiune"

31 Dec 2022
Putin: "Corectitudinea morală și istorică este de partea noastră, Occidentul mințea despre pace și se pregătea pentru agresiune"

În urările de Anul Nou, președintele rus a justificat ofensiva din Ucraina, salutând „evenimente cu adevărat decisive și importante” din 2022, scrie LePoint.

„Corectitudinea morală și istorică” este „de partea” Rusiei în ofensiva din Ucraina, a declarat Vladimir Putin sâmbătă, 31 decembrie. În urările sale de Anul Nou, președintele rus a spus că anul trecut a fost plin de „evenimente cu adevărat decisive și importante” care „pun bazele [unor] adevărate independențe”.

„De aceea luptăm astăzi protejându-ne poporul în propriile noastre teritorii istorice, în noile entități constitutive ale Rusiei”, a justificat el.

După ce a lansat o ofensivă militară împotriva Ucrainei în februarie, Rusia a revendicat în septembrie anexarea a patru teritorii ucrainene, pe care le controlează cel puțin parțial, după modelul peninsulei Crimeea din martie 2014.

„Occidentul mințea despre pace și se pregătea pentru agresiune”

Președintele rus a criticat, de asemenea, „un adevărat război al sancțiunilor care a fost declarat” de Occident Rusiei. „Cei care l-au lansat se așteptau la distrugerea totală a industriei noastre, a finanțelor noastre și a transportului nostru. Asta nu s-a întâmplat”, a adăugat el. El i-a acuzat pe americani și europeni că „folosesc în mod cinic Ucraina și oamenii săi pentru a slăbi și a diviza Rusia”.

„Occidentul mințea despre pace și se pregătea pentru agresiune. Și, astăzi, nu îi este rușine să recunoască, în plină zi”, a spus din nou șeful statului rus. „Împreună, vom depăși toate dificultățile și vom menține țara mare și independentă. Vom merge înainte și vom câștiga, pentru binele familiilor noastre și pentru binele Rusiei”, a conchis el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră