Yuval Harari sugerează ca Biblia să fie rescrisă de către inteligența artificială pentru „religii cu adevărat corecte”

18 Iun 2023
Yuval Harari sugerează ca Biblia să fie rescrisă  de către inteligența artificială pentru „religii cu adevărat corecte”

Yuval Noah Harari, un autor israelian, profesor și consilier al influentului Forum Economic Mondial, consideră că AI nu este doar pe punctul de a crea un nou text religios, ci unul despre care Harari susține că ar putea fi de fapt cel adevărat, scrie siteul conservator ChristianPost

Harari a făcut afirmația în timpul unei conversații despre AI și „viitorul umanității” cu jurnalistul Pedro Pinto luna trecută la Lisabona, Portugalia, în care a comparat creșterea puterii computerelor AI cu alte invenții care modifică istoria, cum ar fi tipografia.

Dar, spre deosebire de tipografie sau de Biblia sa Gutenberg, a explicat Harari, AI are potențialul de a veni cu idei complet noi, distincte de dezvoltarea umană anterioară.

"Tiparnița a tipărit atâtea copii ale Bibliei câte i-a cerut Gutenberg, dar nu a creat o singură pagină nouă", a spus el. „Nu avea idei proprii despre Biblie. Este buna, este rea, cum să interpretezi asta sau asta.

„AI poate crea idei noi." [Se poate scrie chiar și o nouă Biblie].

Harari a spus că AI ar putea îndeplini „visul” religios al unei cărți scrise de o „inteligență supraumană”. 

„De-a lungul istoriei, religiile au visat să aibă o carte scrisă de o inteligență supraumană, de o entitate non-umană”, a spus el. „Fiecare religie pretinde... toate celelalte cărți ale celorlalte religii, ei, oamenii, le-au scris.

Harari a sugerat apoi că, în ciuda celor trei credințe avraamice ale lumii, cuprinzând peste 3,8 miliarde de oameni la nivel global, IA ar putea oferi în sfârșit ceea ce el pretinde că ar fi o religie „corectă” pentru mase.

„În câțiva ani, ar putea exista religii care sunt de fapt corecte”, a spus el. „Gândește-te doar la o religie a cărei carte sfântă este scrisă de o IA. Aceasta ar putea deveni o realitate în câțiva ani.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră