„Woke Disney” concediază 7000 de angajați: compania „se va scufunda dacă nu va reveni la rădăcinile tradiționale”

10 Feb 2023
„Woke Disney” concediază 7000 de angajați: compania „se va scufunda dacă nu va reveni la rădăcinile tradiționale”

CEO Disney Bob Iger reduce 7000 de locuri de muncă într-un plan major de restructurare care vizează economisirea de miliarde de dolariConservatorii americani reacționează la disponibilizările Disney, spun că compania „se va scufunda dacă nu va reveni la rădăcinile tradiționale” deoarce Disney a adoptat diverse poziții progresiste în ultimii ani, scrie FoxNews

Conservatorii au reacționat miercuri la anunțul Disney conform căruia intenționează să concedieze 7.000 de angajați ca parte a unui plan amplu de restructurare, susținând că mișcarea reflectă consecințele nemulțumirii tot mai mari în rândul multor americani față de produsul și conținutul companiei. 

Mulți au susținut că Disney promovează politicile identitare progresiste în programele sale si ca au apărut surse alternative de divertisment pentru copii pentru a concura cu conglomeratul.

„De fapt, mă întreb cât de mult din aceste concedieri Disney se datorează creării sale de conținut pe care mulți părinți îl consideră nepotrivit pentru copii”, a scris scenaristul Matthew Betley pe Twitter.

„Poate că Disney ar trebui să încerce să nu înfățișeze America ca pe un tărâm de bigoți care sunt produsul unei istorii ticăloase, contaminate, care merită umilirea și reeducarea în stil maoist”, a scris deputatul Nan Hayworth pe Twitter.

Nile Gardiner, un colaborator la The Telegraph, a postat pe Twitter „Woke Disney” nu funcționează. Disney se va scufunda dacă nu se va întoarce la rădăcinile tradiționale și nu respinge ideologia de extremă stângă”.

Clay Travis, un expert conservator, a profitat de ocazie pentru a lăuda rolul guvernatorului Ron DeSantis în disputa cu Disney în Florida anul trecut și a susținut că problemele financiare ale Disney constituie o victorie pentru republicani în războaiele culturale.

„La un an după ce Ron Desantis a intrat în război cu Disney, Desantis a fost reales cu 19 puncte, cea mai mare victorie din istoria statului Florida pentru un guvernator republican, iar Disney și-a concediat CEO-ul și tocmai a anunțat astăzi că va concedia încă 7.000 de angajați. Ce victorie pentru Desantis și ce înfrângere pentru Disney. "Get woke, go broke", a scris el pe Twitter.

„Acțiunile Disney sunt sub nivelul în care erau în iulie 2015. Dacă ați cumpărat Disney acum opt ani, chiar și fără a lua în considerare inflația, prețul acțiunilor este mai mic decât era în 2015. În același interval de timp, S&P 500 aproape sa dublat. Nu e bine, Bob”, a continuat Travis într-un tweet ulterior.

Disney a fost recent criticat pentru că un fey pentru episodul „anti-alb” din „The Proud Family”, unul dintre desenele sale animate. De asemenea, s-a confruntat cu reacții publice pentru a lua o poziție publică împotriva proiectului de lege din Florida care interzicea predarea teoriei LGBT în școlile publice tinerilor elevi de școală elementară.

Alte stiri din Externe

Ultima oră