Wizz Air va suspenda zborurile către Moldova invocând motive de securitate

27 Feb 2023
Wizz Air va suspenda zborurile către Moldova invocând motive de securitate

Compania aeriană Wizz Air a anunțat luni că va suspenda zborurile către capitala Republicii Moldova, Chișinău, începând cu 14 martie, din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranța spațiului său aerian, decizie descrisă de autoritatea aviației civile din Republica Moldova ca fiind bruscă si regretabilă, scrie Reuters.

Wizz Air a anunțat într-un comunicat că va stabili zboruri suplimentare din Iași ca înlocuitori, inclusiv un nou serviciu către Berlin și mai multe zboruri către Barcelona, ​​Milano, Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fuimicino, Dortumand, Larnaca, Londra. Luton și Treviso.

Zborurile către Budapesta și Praga nu vor fi înlocuite, iar cele care merg la Chișinău vor fi realocate către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air și, în urma evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, în spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând din 14 martie”

"Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația de securitate din Moldova și a fost în permanență în contact cu diferite autorități și agenții locale și internaționale pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate a operațiunilor."se spune în comunicat citat de The Guardian

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat miercuri că țara sa este pregătită pentru „un spectru complet de amenințări”, având în vedere temerile că Rusia ar putea intensifica încercările de a destabiliza țara care se frământă de războiul din vecina Ucraina.

Tensiunile dintre Rusia și Moldova au crescut în ultimele luni, deoarece rachetele rusești care vizează Ucraina au pătruns în spațiul aerian moldovenesc, iar autoritățile au dat vina pe Kremlin pentru că a alimentat protestele antiguvernamentale, ceea ce neagă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră