Wizz Air va relua zborurile către Moscova prin Abu Dhabi

10 Aug 2022
Wizz Air va relua zborurile către Moscova prin Abu Dhabi

Wizz Air urmează să repornească zborurile către Moscova prin intermediul companiei sale din Abu Dhabi. Analiștii avertizează că o întoarcere în Rusia riscă să prejudicieze reputația companiei aeriene low-cost europene, scrie Financial Times.

Wizz Air urmează să repornească zborurile către Moscova prin intermediul joint-venture-ului său din Abu Dhabi, avertizând că o întoarcere în Rusia riscă să prejudicieze reputația companiei aeriene low-cost europene.

Wizz Air Abu Dhabi va relua zborurile către și dinspre capitala Rusiei pe 3 octombrie. A suspendat serviciile în urma invaziei Ucrainei.

Rusia a fost efectiv interzisă de la zborurile către și dinspre Regatul Unit și UE în urma unui val de interdicții de zbor și de sancțiuni după ce războiul a început la sfârșitul lunii februarie.

Dar interdicțiile nu se aplică Wizz Air Abu Dhabi, care are sediul în Orientul Mijlociu și este o societate în comun cu ADQ, un vehicul de investiții de stat din Abu Dhabi, care deține 51%. Wizz Air, care are sediul în Ungaria și este listată la Bursa de Valori din Londra, a declarat că reluarea zborurilor va aduce compania aeriană Abu Dhabi în concordanță cu rivalii săi principali din Orientul Mijlociu, cum ar fi Emirates și Etihad, care nu au încetat să zboare către Rusia.

Dar analiștii au avertizat despre potențialele daune reputaționale care ar putea depăși câștigurile suplimentare. „Deși putem vedea logica comercială a acestui lucru, simțim că optica arată greșit”, au declarat marți analiștii de la Goodbody. Agentul de bursă a adăugat că zborurile suplimentare nu vor „schimba cu adevărat cadranul” în ceea ce privește rețeaua generală a Wizz sau planurile sale de zbor în această iarnă.

Decizia ar putea complica, de asemenea, recuperarea a patru avioane Wizz Air care se află încă la sol în Ucraina, după ce au rămas blocate în urma închiderii spațiului aerian din timpul invaziei Rusiei.

Wizz Air a fost unul dintre transportatorii cel mai grav afectați din Europa de interdicțiile spațiului aerian din Ucraina după începutul războiului, aproximativ 7% din capacitatea sa programată pentru vara anului 2022 zburând inițial către și dinspre Ucraina, potrivit Moody's.

Compania aeriană s-a extins în toată Europa și în zone din Asia, ca parte a unui plan de expansiune agresiv, care a transformat-o rapid de la originile sale central-europene într-un jucător major în aviația europeană.

„Wizz își crește rapid flota și trebuie să implementeze aceste avioane. . . Dar aș crede că ar fi și alte destinații care ar fi putut fi alese în afară de Rusia”, a spus Alex Paterson, analist la Peel Hunt. „Nu-mi place decizia de a zbura în Rusia și bănuiesc că ar putea exista unii pasageri care vor evita să zboare cu ei din cauza asta”, a spus el.

Într-o declarație, Wizz Air a declarat că compania sa aeriană Abu Dhabi repornește zborurile „pentru a satisface cererea de călătorii pentru pasagerii care doresc să zboare către și dinspre Rusia din capitala Emiratelor Arabe Unite”.

„Wizz Air Abu Dhabi este un transportator național din Emiratele Arabe Unite care operează în conformitate cu reglementările și politicile naționale ale Emiratelor Arabe Unite”, a spus acesta, adăugând că companiile aeriene din Marea Britanie și Ungaria nu operează încă zboruri către Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră