Washingtonul crede că Moscova „căută în mod activ” să obțină mai multe arme din Coreea de Nord

31 Mar 2023
Washingtonul crede că Moscova „căută în mod activ” să obțină mai multe arme din Coreea de Nord

Washingtonul are „informații noi care arată că Rusia caută în mod activ să obțină mai multe muniții din Coreea de Nord” , a asigurat joi, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. Potrivit informațiilor de la serviciile secrete americane, Phenianul a oferit deja recent asistență militară Rusiei, scrie Le Monde.

Potrivit Washingtonului, Rusia, care nu mai poate obține arme din țările occidentale din cauza sancțiunilor grele impuse de la începutul războiului din Ucraina, caută să le cumpere în altă parte.

Prin urmare, Departamentul de Trezorerie al SUA l-a sancționat pe Ashot Mkrtychev, cetățean slovac, pentru că „între sfârșitul lui 2022 și începutul lui 2023 (…) a lucrat cu oficiali nord-coreeni pentru a obține mai mult de două duzini de tipuri de arme și muniții pentru Rusia în schimbul unor materiale, de la avioane comerciale și materii prime până la produse care urmează să fie trimise în Coreea de Nord ”, detaliază un comunicat de presă.

Cu aceste sancțiuni, orice bun al domnului Mkrtychev în Statele Unite este înghețat și este interzis oricărei persoane sau companie să efectueze schimburi comerciale cu acesta, sub sancțiunea de a fi sancționată la rândul său de către Statele Unite.

„Rusia a pierdut peste 9.000 de echipamente militare grele de la începutul războiului [în Ucraina] și, în parte, datorită sancțiunilor multilaterale și controalelor la export, Putin este din ce în ce mai disperat să le înlocuiască” , a spus ministrul Economiei și Finanțelor, Janet Yellen, citată în comunicatul de presă, precizând:

„Scheme precum acordul privind armele căutat de acest individ arată că Putin apelează la furnizori de ultimă instanță precum Iranul și Coreea de Nord. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră