Washingtonul amenință că va sancționa pe oricine are legătură cu dronele iraniene

17 Oct 2022
Washingtonul amenință că va sancționa pe oricine are legătură cu dronele iraniene

Statele Unite au amenințat luni că vor sancționa companiile sau statele care colaborează în programul de drone al Teheranului, după recentele lovituri din Ucraina efectuate cu muniție Shahed-136, fabricată de Iran și furnizată Rusiei, scrie Le Monde

„Oricine face afaceri cu Iranul în legătură cu dezvoltarea de drone sau rachete balistice sau [implicat în] fluxul de arme din Iran către Rusia ar trebui să fie vigilent”, a declarat Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al departamentului de stat. Statele Unite nu vor ezita să recurgă la sancțiuni sau să ia măsuri împotriva celor responsabili. »

În cursul zilei, subiectul a fost discutat la Luxemburg, în cadrul unei întâlniri a miniștrilor de externe ai Uniunii Europene. „O serie de miniștri au dorit să aprofundeze lucrările privind dronele iraniene folosite de Rusia. Poate fi o încălcare a unei rezoluții a Națiunilor Unite, iar Iranul ar putea fi expus sancțiunilor” , a raportat ministrul francez, Catherine Colonna.

"Dacă se vor aduna dovezile, nu cred că vom întâmpina nici cea mai mică dificultate în adoptarea măsurilor” , a confirmat Josep Borrell, șeful diplomației europene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră