Vladimir Putin proclamă o alianță între Rusia și Coreea de Nord împotriva hegemoniei americane

19 Iun 2024
Vladimir Putin proclamă o alianță între Rusia și Coreea de Nord împotriva hegemoniei americane

„Astăzi luptăm împreună împotriva practicilor hegemonice și neocolonialiste ale Statelor Unite și ale sateliților săi ”, a spus Putin, potrivit presei ruse, în cadrul galei organizate în onoarea sa cu ocazia vizitei sale la Phenian, scrie Le Monde

Cu câteva ore mai devreme, cei doi lideri au încheiat un tratat de „parteneriat strategic”. Domnul Putin a însemnat clar formarea unei alianțe împotriva Statelor Unite.

„Nu există nicio îndoială că Tratatul de parteneriat strategic cuprinzător (…) va garanta în mod fiabil alianța dintre Coreea de Nord și Rusia timp de un secol și că va contribui pe deplin la menținerea păcii și stabilității în regiune ”, a spus domnul Kim, potrivit unui Traducerea în limba rusă a observațiilor sale de către agențiile de presă ruse.

Putin i-a mulțumit, de asemenea, lui Kim pentru sprijinul său neclintit pentru Ucraina. „Suntem recunoscători conducerii și oamenilor din Republica Populară Democrată Coreea pentru poziția lor echilibrată cu privire la situația din Ucraina”, a spus președintele rus.

Pentru Kim Jong-un, acordul dintre Moscova și Phenian garantează „pace și stabilitate” regională

„Nu există nicio îndoială că Tratatul de parteneriat strategic cuprinzător (…) va garanta în mod fiabil alianța dintre Coreea de Nord și Rusia timp de un secol și că va contribui pe deplin la menținerea păcii și stabilității în regiune ”, a spus liderul coreean, potrivit unui comunicat. Traducere în limba rusă a declarațiilor sale, în timpul unei gale în cinstea președintelui rus în timpul vizitei sale la Phenian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră