Vladimir Putin denunță „trădătorii națiunii” în timp ce aduce un omagiu „patrioților” lui Wagner

26 Iun 2023
Vladimir Putin denunță „trădătorii națiunii” în timp ce aduce un omagiu „patrioților” lui Wagner

Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs important la două zile după o rebeliune armată eșuată a șefului grupului paramilitar Wagner, scrie Le Figaro

„Orice încercare de destabilizare, orice șantaj sunt sortite eșecului”, spune Putin. A fost o demonstrație a societății și a puterii executive, o poziție de susținere a ordinului a fost luată de asociații, de lumea religioasă. Aproape toată societatea rusă era unită. Toate deciziile au fost luate pentru a proteja ordinea constituțională și viețile concetățenilor noștri, în orice caz, rebeliunea ar fi fost adusă sub control.”

„Cei care au făcut acest demers criminal de a diviza țara, au experimentat presiuni din afară, sunt trădători ai națiunii. Dușmanii Rusiei și naziștii de la Kiev și-ar fi dorit aceste rezultate, au vrut ca soldații ruși să se omoare între ei”, spune Putin, care totuși a mulțumit „majorității luptătorilor lui Wagner ”, care sunt „patrioți”. „Au fost folosiți împotriva fraților lor de arme cu care au luptat împreună” în Ucraina, a mai indicat șeful Kremlinului.

Le mulțumesc acelor soldați și comandanților grupării Wagner care au luat singura decizie corectă - nu au comis vărsări de sânge fratricide, s-au oprit la ultima linie. Astăzi aveți ocazia să continuați să slujiți Rusia prin semnarea unui contract cu Ministerul Apărării sau alte agenții de aplicare a legii, sau sa va întoarceti la rudele și prietenii voștri. Cine dorește poate merge în Belarus. Promisiunea pe care am făcut-o se va îndeplini. Repet, alegerea este la latitudinea fiecăruia dintre voi, dar sunt sigur că acest lucru va fie alegerea soldaților ruși care și-au dat seama de greșeala lor tragică”, a spus Putin citat de Ria Novosti

El a menționat că marea majoritate a luptătorilor și comandanților grupului Wagner sunt patrioți ruși, devotați poporului și statului lor.

 De aceea, încă de la începutul evenimentelor, s-au luat măsuri pe baza instrucțiunilor mele directe pentru a evita marea vărsare de sânge”, a subliniat președintele rus.

A fost nevoie de timp

„Inclusiv pentru a oferi celor care au greșit o șansă de a gândi, de a înțelege că acțiunile lor sunt puternic respinse de societate și ce consecințe tragice, devastatoare pentru Rusia, pentru statul nostru ar fi putut avea, din cauza aventurii în care au fost târâți”, a spus Putin.

"Organizatorii rebeliunii, după ce au trădat țara, i-au trădat pe cei care erau cu ei", a remarcat Putin, iar rebelii doreau ca soldații să se omoare între ei, iar Kievul dorea și el acest rezultat.

O rebeliune armată ar fi fost înăbușită în orice caz. Curajul, sacrificiul de sine al eroilor căzuți i-au salvat de consecințe teribile.", a mai spus Putin

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră