Vladimir Putin declară legea marțială în teritoriile anexate

19 Oct 2022
Vladimir Putin declară legea marțială în teritoriile anexate

Președintele Federației Ruse a semnat un decret de implementare a legii marțiale în cele patru teritorii ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhia anexate în septembrie de Moscova, scrie Le Monde.

„Am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse [„republicile populare” Luhansk și Donețk, precum și oblastele Herson și Zaporizhia] . Va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației și Dumei ”, a spus el în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate, pe care a susținut-o prin videoconferință. Aceste anexări nu au fost recunoscute de Ucraina sau de țările occidentale.

Legea marțială va intra în vigoare de joi la miezul nopții. Face posibilă restrângerea libertăților cetățenilor prin instituirea unei stingeri de noapte, cenzura militară a comunicațiilor, introducerea muncii forțate pentru nevoi de apărare, interzicerea adunărilor și grevelor, interzicerea organizațiilor publice, internaționale sau străine care subminează securitatea țării...

Decretul „va fi trimis imediat Consiliului Federației pentru aprobare”, a adăugat Senatul Rusiei, „Decizia a fost informată și Duma de Stat”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră