Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, sugerând transmitere locală

12 Aug 2022
Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, sugerând transmitere locală

Oficialii din domeniul sănătății au identificat virusul care provoacă poliomielita în apele uzate din New York City, sugerând transmiterea locală a virusului, au declarat vineri autoritățile de stat, cerând newyorkezilor nevaccinați să se vaccineze, scrie Reuters.

„Departamentul de Sănătate din New York și Departamentul de Sănătate al Statului New York au identificat poliovirusul în canalizarea din New York, sugerând transmiterea locală a virusului”, a declarat vineri departamentul de sănătate al orașului într-un comunicat.

„Polomielita poate duce la paralizie și chiar la moarte. Îi îndemnăm pe newyorkezii nevaccinați să se vaccineze acum”.

Identificarea vine la câteva săptămâni după ce un caz de poliomielita la un adult a fost făcut public pe 21 iulie în comitatul Rockland, marcând primul caz confirmat al națiunii în aproape 10 ani. 

La începutul acestei luni, oficialii din domeniul sănătății au declarat că virusul a fost găsit în apele uzate din suburbia orașului New York cu o lună înainte ca oficialii din domeniul sănătății să anunțe cazul Rockland County.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat la acea vreme că nu era încă clar dacă virusul se răspândește în mod activ în New York sau în altă parte a Statelor Unite.

Nu există un medicament pentru poliomielită, care poate provoca paralizie ireversibilă în unele cazuri, dar poate fi prevenită printr-un vaccin pus la dispoziție în 1955.

Oficialii din New York au spus că deschid clinici de vaccinare pentru a ajuta rezidenții nevaccinați să-și facă vaccinurile. Vaccinul inactivat împotriva poliomielitei (IPV) este singurul vaccin împotriva poliomielitei care a fost administrat în Statele Unite din 2000, potrivit CDC. Se administreaza prin injectare in picior sau brat, in functie de varsta pacientului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră