Violențe la Paris în ajunul Crăciunului în timpul manifestației comunității kurde

24 Dec 2022
Violențe la Paris în ajunul Crăciunului în timpul manifestației comunității kurde

Ciocniri au izbucnit la Paris sâmbătă, 24 decembrie, în timpul demonstrației de sprijinire a comunității kurde dupa ce trei persoane au fost ucise sâmbata la Paris, scrie LaDepeche

Au izbucnit violente în marginea demonstrației organizate în sprijinul comunității kurde în această sâmbătă, 24 decembrie, la Paris. Potrivit BFMTV , unii demonstranți au aruncat cu proiectile în poliție, rastoarnă mașini și mobilierul stradal.

În cadrul manifestației ar fi avut loc și ciocniri între manifestanți care nu au dorit să folosească forța și alții care au fost mai agresivi. Poliția a folosit gaze lacrimogene.

Câteva sute de oameni s-au adunat sâmbăta aceasta la prânz la Place de la République din Paris pentru a aduce un omagiu celor trei kurzi uciși și celorlalte trei persoane rănite cu o zi înainte în urma împușcării de catre un bărbat de 69 de ani în apropierea unui centru cultural kurd. Ciocniri între demonstranți și poliție au avut deja loc vineri după tragedie. 

Steaguri ale PKK

În mulțime, mulți manifestanți au fluturat steaguri ale PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) sau efigia a trei activiști kurzi uciși în ianuarie 2013 la Paris, a remarcat un jurnalist AFP. „Ceea ce simțim este durere și neînțelegere pentru că nu este prima dată când se întâmplă”, Esra, un student de 23 de ani care nu și-a dorit să-și dea numele de familie, cu ochii înroșiți de lacrimi.

A fost păstrat un minut de reculegere, în muzică, în memoria victimelor și a „tuturor kurzilor care au murit pentru libertate”. Mai mulți manifestanți prezenți sâmbătă au denunțat la AFP o „nedreptate” și un act „terorist” și „politic”.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră