Viktor Orbán: trebuie să ne pregătim pentru un război prelungit, avem nevoie de o armată eficientă

16 Oct 2022
Viktor Orbán: trebuie să ne pregătim pentru un război prelungit, avem nevoie de o armată eficientă

Ungurii au nevoie de o armată capabilă să lovească, capabilă să garanteze pacea, cu putere de descurajare, a spus premierul maghiar Viktor Orbán scrie Vlággazdaság.

În discursul său de la ceremonia de depunere a jurământului celor care îndeplinesc serviciul militar voluntar și predarea vehiculelor de luptă Lynx, premierul ungar a subliniat: este timpul să reînviem spiritul militar în noi înșine pentru că oamenii care nu pot face acest lucru „cu siguranță va eșua în viitor”. 

Sunt națiuni care au început deja pregătirile și „nici noi nu putem rămâne în urmă”, a declarat Viktor Orbán. După cum a subliniat el: „nu ne putem îngropa capul în nisip ca struții”, iar dacă acest lucru va continua, sancțiunile vor zgudui Europa și, mai mult, se pare că va trebui să ne pregătim pentru un război prelungit.

"Acum trăim vremuri în care avem motive întemeiate să descoperim pericole serioase la granițele țării, precum războiul și fluxul de arme din Vest spre front. În plus, Europa este asediată la granițele noastre de migranții ilegali din sud cu grupurile lor armate." a spus Orban

Vehiculul de luptă Lynx a fost expus la ceremonia de depunere a jurământului, din care, potrivit Ministerului Apărării Naționale din Ungaria, compania va livra 46 până în 2023, iar apoi 172 până în 2029, care sunt deja produse în Ungaria. Echipamentul de pe Lynx include, printre altele, o mitralieră și o rachetă antitanc.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră