Viktor Orban: "Plafon de preț? Sinuciderea economică nu va ajuta Ucraina"

20 Oct 2022
Viktor Orban: "Plafon de preț? Sinuciderea economică nu va ajuta Ucraina"

Consiliul European care se deschide joi trebuie să reconcilieze punctele de vedere ale celor 27 de țări dar va trebui să facă față jocului solitar al maghiarului Viktor Orban.

"Cel mai recent plan de la Bruxelles privind plafonul UE al prețului gazului este echivalent cu un embargo total pe gaz . Sinuciderea economică nu va ajuta Ucraina . Mă aștept la o dezbatere mare la Consiliul European" a scris pe twitter mrim-ministrul ungar Viktor Orban, înainte de începerea summitului Consiliului European

„Cea mai recentă propunere a Bruxelles-ului privind plafonul prețului gazelor înseamnă un embargo pe gaz pentru Ungaria în forma sa actuală. Ajunge cu sancțiunile eșuate de la Bruxelles!”

 

Premierul ungar critică sancțiunile, considerând că acestea provoacă mai multe daune Europei decât Rusiei, scrie Le PointEl a organizat, în Ungaria, o consultare națională pe tema sancțiunilor europene cu 8 milioane de gospodării cu 7 întrebări, ca de obicei, foarte concentrate. De asemenea, nu este în favoarea uneia dintre propunerile Comisiei: să se permită companiilor să cumpere gaz în comun pentru a reaproviziona stocurile pentru iarna 2023-2024. 

„Cel mai recent plan al Bruxelles-ului privind furnizarea comună de gaz îmi amintește de perioada în care am cumpărat vaccinuri împreună. Încet și scump. Mă aștept la o dezbatere uriașă la următorul Consiliu European”,

Alte stiri din Externe

Ultima oră