Viktor Orban: alegerile europene vor decide pacea sau războiul în Europa

30 Mai 2024
Viktor Orban: alegerile europene vor decide pacea sau războiul în Europa

„Aceste alegeri sunt istorice. Peste zece ani, probabil că vor fi văzuți ca cei care au decis pacea sau războiul în Europa ”, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, într-un interviu publicat miercuri de Le Point , referitor la alegerile europene din 9 iunie.

„Pe lângă numărul de mandate pe care le va obține cutare sau cutare partid, cel mai important lucru în opinia mea va fi numărul deputaților dispuși să meargă mai departe în războiul din Ucraina și numărul celor care vor fi acolo pentru a îi pune capăt” , a adăugat el.

Când Ungaria preia președinția Uniunii Europene la 1 iulie, una dintre prioritățile sale va fi să aibă „o discuție rezonabilă despre implicarea noastră în războiul dintre Ucraina și Rusia”.

A spune „Vladimir Putin nu poate câștiga” nu este suficient. Avem nevoie de o estimare a prețului implicării noastre și de o clarificare a obiectivelor noastre ”, a mai declarat Orban.

Întrebat despre deschiderea efectivă a negocierilor de aderare cu Ucraina, președintele Ungariei a afirmat că acest lucru este „prematur” , argumentând că „în primul rând trebuie să clarificăm granițele și populația acesteia” . „Prima întrebare este dacă Ucraina va mai exista ca stat viabil în viitor, având în vedere distrugerea războiului”, a spus el.

„Avem responsabilitatea morală de a fi împins Ucraina în acest conflict, promițând sprijin fără un plan clar. Dacă continuăm așa, va fi distrusa”, a declarat Viktor Orban.

Alte stiri din Externe

Ultima oră