Video-ul cu atacul violent asupra soțului lui Nancy Pelosi făcut public

28 Ian 2023
Video-ul cu atacul violent asupra soțului lui Nancy Pelosi făcut public

Această publicare a fost făcută din inițiativa judecătorului, în ciuda opoziției părților, atât apărarea cât și acuzarea. Nancy Pelosi nu o va urmări, scrie Le Figaro.

Videoclipul atacului puternic asupra soțului fostei președinte a Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, o dramă care zguduise clasa politică americană și a dat naștere a numeroase teorii ale conspirației, a fost făcut public vineri prin decizia unui judecător.

În această filmare din 28 octombrie, înregistrată de camera pietonală a poliției care a intervenit la locuința Pelosi din San Francisco, Paul Pelosi și atacatorul său se află pe hol și țin amândoi un ciocan. Ofițerii le cer să-i dea drumul dar atacantul David DePape refuză și trage ciocanul spre el, înainte de a-l coborî violent pe craniul lui Paul Pelosi, impactul nefiind însă vizibil pe imagini. Polițiștii se grăbesc să-l ajute pe soțul celui care era atunci al 3-lea personaj al statului american, încercând să îndepărteze atacatorul de victima sa, la sol, care pare inconștientă.

După atac, Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, a fost operat de „un craniu fracturat și răni grave la brațul și mâna dreaptă”, a declarat un purtător de cuvânt, și nu a putut părăsi spitalul doar o săptămână mai târziu. Publicarea acestui videoclip vine după o decizie în acest sens a judecătorului Stephen Murphy, în ciuda opoziției părților, atât apărării, cât și acuzării. Nancy Pelosi a declarat vineri că nu intenționează să vizioneze aceste imagini. „ Ar fi extrem de greu să văd un atac asupra vieții soțului meu ”, a spus ea pentru CBS.

Prima mea preocupare este pentru bunăstarea soțului meu”, a explicat ea, adăugând că acesta „a făcut ceva progrese”, dar că va avea nevoie de „ cel puțin trei luni pentru a fi înapoi acasă, normal ”. 

David DePape, un canadian de 42 de ani, fost activist nudist și adept al teoriilor conspirației pe rețelele de socializare, a explicat că a intrat în casa Pelosi pentru a-l ataca pe Președintele Camerei, cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. Judecat printre altele pentru tentativă de omor, cel care a asigurat în timpul interogatoriului său că vrea să atace alte personalități americane, a negat toate acuzațiile care i se aduc. În cazul unui proces, el riscă o pedeapsă de până la închisoare pe viață.

Here's the bodycam footage of the Pelosi attack.

Anything look weird to you?? pic.twitter.com/ZXigeu7PL5

 

La vidéo de l'attaque au marteau de Paul Pelosi vient d'être officiellement publiée. pic.twitter.com/XGSsDDrxB8

Alte stiri din Externe

Ultima oră