Verona: Interzis la kebab şi prăjeli. Strică decorul!

28 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Verona: Interzis la kebab şi prăjeli. Strică decorul!

O decizie împotriva deschiderii unor noi restaurante care vând mâncăruri prăjite tip fast-food sau servesc în principal mâcăruri "etnice" a fost aprobată săptămâna aceasta de UNESCO World Heritage, după o creştere bruscă a numărului de magazine care vând kebab în oraş.

“Graţie acestei măsuri nu vor mai fi deschise stabilimente în care se vinde mîncare într-un mod ce poate afecta decorul oraşului”, a declarat primarul Veronei, Mayor Flavio Tosi, pentru The Telegraph.

“Astfel se protejează nu numai patrimoniul istoric şi arhitectural din centrul oraşului,  ci şi tradiţia tipică culturii Veronei”, a mai spus el. Dar, în timp ce oficialii invocă păstrarea aspectului tradiţional al oraşelor italiene, decizia este criticată de unii, care cred că astfel îi discriminează pe imigranţi.

O decizie similară a fost luată şi la Florenţa unde autorităţile au interzis restaurantele fast-food, precum şi minimarketurile şi internetcafe-urile. O astfel de măsură este luată în calcul şi la Veneţia.

Stabilimentele vizate de ceea ce, conform primarului Veneţiei Luigi Brugnaro ,previne ‘Disneyificarea’ oraşului, aparţin de cele mai multe ori chinezilor sau musulmanilor, care ar putea fi afectaţi de aceste schimbări. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră