Presa elvețiană exultă: Vasile Stanciu, cel mai temut infractor din Elveția, a fost prins

02 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Presa elvețiană exultă: Vasile Stanciu, cel mai temut infractor din Elveția, a fost prins

El a fost reținut de Guardia di Finanza din Luino la începutul săptămânii, la Dirinella, un punct de trecere a frontierei dintre Italia și Elveția.

În momentul în care a văzut reprezentanții fiscului îmbrăcați în uniforme, românul de 36 de ani s-a speriat și s-a ascuns după niște copaci.

Tocmai asta a atras atenția italienilor. Pe numele bărbatului exista un mandat european de arestare, el fiind căutat atât de Elveția, cât și de micuțul stat Liechtenstein.

Acuzațiile sunt jaf și apartenență la grup infracțional. Românul a reușit să spargă zeci de locuințe în Elveția, de unde a sustras bani, bijuterii și aparate electronice în valoare de 150.000 de franci elvețieni.

“Vasile S. trăia în Italia fără domiciliu stabil și opera în Elveția. Până la extrădarea sa în Elveția, acasă pentru el va fi închisoarea Miogni din Varese”, scrie sursa citată.

Românul a ținut capul de afiș al presei elvețiene în 2015. Blick a realizat un întreg serial pe această temă. Jurnaliștii elvețieni au descins chiar în locuințele bărbatului din Vaslui pentru a-l căuta.

Ei au rămas uluiți când au văzut ce case a reușit să ridice ”din banii furați” pentru familia sa și au decretat:”Aici fură- acolo construiește”. 

Mai multe despre isprăvile infractorilor noştri aici şi aici.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră