Valul de violență din Franța se răspândește în Elveția și Belgia

02 Iul 2023
Valul de violență din Franța se răspândește în Elveția și Belgia

Peste o sută de tineri s-au adunat sâmbătă seara în centrul orașului Lausanne, în urma revoltelor din Franța, și au provocat distrugeri de magazine, a declarat poliția municipală din Lausanne. Șapte persoane au fost arestate, scrie RTS

Mai multe vitrine au fost distruse, în special în cartierul Flon și rue de Genève, a declarat poliția într-un comunicat de presă difuzat peste noapte de sâmbătă spre duminică. Ușa din față a unui mare magazin a fost spartă.

Aproximativ cincizeci de ofițeri de la poliția municipală Lausanne au împrăștiat în mod repetat tinerii care au aruncat cu pietre în ei. Un cocktail Molotov a fost aruncat în poliție. Niciun ofițer nu a fost rănit, se arată în comunicat.

O anchetă a fost deschisă de poliția judiciară din Lausanne, sub îndrumarea procurorului din cantonul Vaud.

Violentele s-au revarsat și spre Bruxelles

Câteva sute de tineri s-au adunat în noaptea de joi spre vineri la Bruxelles, în principal în centrul orașului, în jurul cartierului Annessens și în apropierea gării Midi, și au început să ridice blocaje rutiere, în special cu scutere și cutii, scrie Libération

Poliția, care a fost prezentă în număr mare, a arestat 63 de persoane, inclusiv 47 de minori, toți fiind ulterior eliberați. Un alt minor suspectat că ar fi agresat un inspector de poliție și-a petrecut noaptea în custodia poliției înainte de a fi eliberat vineri dimineață. „Suntem în alertă, joi am fost vigilenți de la începutul serii ”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției din Bruxelles. Pe partea polițiștilor, în total, polițiștii și jandarmii au numărat 249 de răniți în timpul nopții.

„Regret și condamn orice dorință de a importa în cartierele capitalei noastre actele de violență urbană care fac ravagii în mai multe orașe franceze ”, a reacționat Vincent De Wolf, primarul orașului Etterbeek – un district din Bruxelles – pe Twitter, mulțumind forțelor de poliție si pompieriilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră