Vaginul a fost redenumit „gaură bonus” sau "gaura din față" de către organizația de caritate pentru cancerul de col uterin din Marea Britanie

12 Iul 2023
Vaginul a fost redenumit „gaură bonus” sau "gaura din față" de către organizația de caritate pentru cancerul de col uterin din Marea Britanie

Terminologia, care urmărește să evite jignirea "bărbaților" transgender - femei care se identifică drept bărbați), a fost acuzată de dezumanizarea femeilor, scrie The Telegraph.

O organizație de caritate care îi sfătuiește pe medici să se refere la un vagin drept „gaură bonus” pentru a evita jignirea "bărbaților" transgender, a fost acuzată de dezumanizarea femeilor .

Jo's Cervical Cancer Trust oferă pe site-ul său un ghid care detaliază limbajul adecvat pe care trebuie să îl folosească profesioniștii din domeniul sănătății atunci când au de-a face cu "bărbați" transgender.

„Gaura bonus” și „gaura din față” sunt considerate alternative acceptabile la vagin, un cuvânt care ar putea „facă pe cineva să se simtă rănit sau stresat”, se spune.

Sfatul apare într-o secțiune a site-ului sub antetul „Limbaj de utilizat atunci când sprijiniți bărbații trans și/sau persoanele nebinare”.

Limbajul a fost creat în parteneriat cu Fundația LGBT.

„Limbajul dezgustător ca acesta, care dezumanizează în mod intenționat femeile, trebuie respins de toți oamenii rezonabili." a declarat Bev Jackson, o activistă pentru drepturile femeilor și co-fondatoare a Alianței LGB.

„Adevărul este că femeile au vagin. Este îngrozitor că cineva ar crede că realitatea este jignitoare. Dacă crezi că este o ofensă, atunci asta e problema ta.

„Nu există niciun motiv ca restul societății să adapteze limbajul pentru a nu jigni oamenii care se simt jigniți de realitate.

„Unii oameni doresc să ignore diferențele biologice foarte clare dintre bărbați și femei.”

„O astfel de recomandare duce la tineri mai confuzi”

Caroline Fiske, fondatoarea Conservatives for Women, a declarat pentru The Mail on Sunday că o astfel de îndrumare duce la „tineri mai confuzi” care devin din ce în ce mai „înstrăinați de propriul lor fizic și sex”.

„Dacă o femeie este atât de suparată de cuvântul vagin, mi-ar trebui să-mi imaginez că are nevoie de ajutor psihiatric mai degrabă decât lumea să se aplece la lista ei nesfârșită de cerințe iraționale”, a adăugat Caroline Fiske

Jo's a fost înființat de omul de afaceri James Maxwell în memoria soției sale, Jo, care a murit la 40 de ani din cauza cancerului de col uterin în 1999.

Este singura organizație caritabilă din Marea Britanie dedicată femeilor afectate de cancer de col uterin .

Purtătorul de cuvânt al organizației Jo a spus că informațiile de pe site-ul său web se adresează profesioniștilor din domeniul sănătății care sprijină pacienții transgender atunci când participă la screening-uri de col uterin.

„Pagina include un glosar de termeni pe care îi pot auzi de la pacienții lor și a fost dezvoltată cu organizații de experți care lucrează cu comunitatea LGBT", a spus un purtător de cuvânt.

„Pagina nu promovează utilizarea acestor expresii cu toate femeile, este o listă de fraze pe care asistentele le pot auzi pe unele pacienți .

„Misiunea noastră este de a preveni cât mai multe tipuri de cancer de col uterin, iar asta înseamnă creșterea gradului de utilizare a screening-ului de col uterin.

„Femeile sunt publicul nostru principal. Cu toate acestea, unii "bărbați" trans și/sau persoane non-binare au col uterin și pentru a reduce cât mai multe tipuri de cancer de col uterin este important să oferim și informații pentru acest grup și pentru profesioniștii din domeniul sănătății care îi sprijină.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră