Ursula von der Leyen vrea ca Vladimir Putin să fie adus în fața justiției: "Este important pentru mine”

15 Sep 2022
Ursula von der Leyen vrea ca Vladimir Putin să fie adus în fața justiției: "Este important pentru mine”

Președintele Comisiei Europene a pledat joi, 15 septembrie, în favoarea înfățișării președintelui rus Vladimir Putin în fața justiției internaționale pentru crimele de război comise în Ucraina, într-un interviu acordat unei prese germane, scrie Le Figaro.

Putin trebuie să piardă acest război și să fie tras la răspundere pentru acțiunile sale, ceea ce este important pentru mine”, a declarat Ursula von der Leyen pentru canalul de televiziune Bild. Fără îndoială că în Ucraina au fost comise crime de război de la izbucnirea ofensivei ruse de la sfârșitul lunii februarie, „ de aceea susținem strângerea de probe ” în vederea unei proceduri în fața Curții Penale Internaționale”, a adăugat șeful executivului european, care a făcut o vizită la Kiev în timpul zilei.

Bazele sistemului nostru de drept internațional cer să urmărim penal astfel de crime și, în cele din urmă, Putin este responsabil pentru ele”, a adăugat ea, întrebată despre probabilitatea ca șeful statului să fie adus într-o zi în fața justiției internaționale. Ursula von der Leyen a răspuns: „Cred că este posibil”. 

În cursul zilei, în capitala Ucrainei, președintele Comisiei Europene a promis că UE va sprijini Ucraina „atât timp” cât este nevoie împotriva Rusiei, deoarece trupele ucrainene obțin succes.

Alte stiri din Externe

Ultima oră