Ursula von der Leyen se află pentru a treia oară la Kiev pentru a vorbi despre economie și integrare în UE

15 Sep 2022
Ursula von der Leyen se află pentru a treia oară la Kiev pentru a vorbi despre economie și integrare în UE

Pentru a treia vizită în Ucraina de la începutul războiului, Ursula von der Leyen se va întâlni cu președintele Zelensky și cu prim-ministrul său, scrie Le Figaro.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit joi (15 septembrie) la Kiev pentru a treia sa vizită în Ucraina de la începutul războiului, în cadrul căreia va discuta despre planurile de integrare a țării în UE.

La Kiev pentru a treia vizită de la începutul războiului rusesc”, a scris pe Twitter Ursula von der Leyen, adăugând că se va întâlni cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și cu prim-ministrul Denys Shmygal.

Potrivit acesteia, discuțiile se vor concentra asupra modului în care „ne putem aduce economiile și oamenii împreună pe măsură ce Ucraina se îndreaptă spre aderarea” la UE. Europenii susținuseră în iunie candidatura Ucrainei, care își propune să adere la UE și NATO, spre marea nemulțumire a Moscovei care a lansat o invazie a țării pe 24 februarie. Occidentul a adoptat o serie de sancțiuni împotriva Rusiei ca răspuns, oferind în același timp arme Kievului, un sprijin crucial care i-a permis să recupereze teritorii mari de la forțele ruse în ultimele săptămâni.

Totuși, Ucraina pledează și pentru sprijin financiar, întrucât economia sa s-a prăbușit odată cu războiul și situația energetică pe măsură ce se apropie iarna pare dificilă în regiunile afectate de lupte. Ministrul de Finanțe Serghei Marchenko a estimat în mai că Kievul avea nevoie de cinci miliarde de dolari pe lună pentru a-și acoperi deficitul bugetar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră