Ursula von der Leyen a fost premiată de Justin Trudeau cu Premiul Mondial pentru Pace și Libertate

22 Iul 2023
Ursula von der Leyen a fost premiată de Justin Trudeau cu Premiul Mondial pentru Pace și Libertate

Premierul Justin Trudeau i-a oferit Ursulei von der Leyen Premiul Mondial Premiul Mondial pentru Pace și Libertate în ultima zi a Congresului Mondial de Drept care a avut loc la sediul la Națiunilor Unite, scrie L'Actualité

Prim-ministrul Justin Trudeau a lăudat vineri Comisia Europeană și pe președinta Ursula von der Leyen ca fiind o femeie formidabilă în timp ce i-a înmânat echivalentul judiciar al Premiului Nobel pentru Pace.

Potrivit premierului canadian, valorile europene, construite în urmă cu 80 de ani în urma celui de-al Doilea Război Mondial, nu au fost niciodată mai importante.

Trudeau a adăugat că Canada și Europa sunt spirite înrudite care susțin valorile democratice și înțeleg puterea diversității. Trudeau și doamna von der Leyen au devenit aliați apropiați de când a devenit prima femeie președinte a comisiei în 2019.

El a descris-o ca pe o femeie formidabilă cu principii, care poate obține rezultate prin respect și consens.

Von der Leyen a oferit o lecție de istorie similară, descriind modul în care răposatul ei tată a apărat cauza formării unei Europe noi, unite și pașnice - una care să includă foști antagoniști precum Germania și Italia, scrie CTVNews

"Valorile democratice și statul de drept sunt pilonii unei astfel de păci, a spus ea, și nu pot fi lăsate să se prăbușească."

„Povestea uniunii noastre este una a democrațiilor, tinere și bătrâne, care devin mai puternice împreună”, a spus von der Leyen.

„Aceasta este promisiunea Europei: un continent unit unde toți sunt egali în fața legii, cu libertate și democrație pentru toți”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră