Ungaria se va opune legii de restaurare a naturii riscând să ucidă proiectul Green Deal

22 Mar 2024
Ungaria se va opune legii de restaurare a naturii riscând să ucidă proiectul Green Deal

După câteva ezitări săptămâna aceasta, Ungaria a decis în cele din urmă să voteze împotriva noilor reguli ale UE de restaurare a naturii, reguli care au fost criticate în ultimele luni, scrie Politico

„Ne opunem, da, pentru că nu există un consens în această privință”, a declarat Balázs Orbán, directorul politic al premierului ungar Viktor Orbán vorbind astăzi în marginea summitului liderilor UE. . El a criticat, de asemenea, „ținte iraționale” și măsuri care „distrug grupuri sociale”.

Acest lucru vine în timp ce protestele fermierilor pun presiune asupra guvernelor pentru a se opune noilor cerințe de mediu ale UE – iar partidele conservatoare caută să câștige alegătorii din mediul rural înainte de alegerile UE din iunie.

Mișcarea Ungariei este probabil să trimită proiectul de lege – care este un pilon cheie al Pactului Verde – în mormânt, deoarece înseamnă că nu există o majoritate calificată a țărilor UE care să susțină textul. 

Ar fi, de asemenea, o lovitură pentru președinția Consiliului belgian, care a făcut ca trecerea acestui dosar să fie una dintre prioritățile sale cheie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră